Uskumatu lugu: kahe aasta eest Rakveres kadunuks jäänud kass jõudis koju tagasi

lemmik.postimees.ee
Copy
Kaks aastat kadunud olnud Emil.
Kaks aastat kadunud olnud Emil. Foto: Erko Elmik / Facebook

Kadunud ja leitud loomade teateid koondavas Facebooki grupis jagati südantliigutavat lugu sellest, kuidas kaks aastat tagasi Rakveres kadunuks jäänud kass tänu registreeritud kiibile tee tagasi koju leidis.

Mõni päev tagasi sai loomapäästja Erko Elmik teate, et Rakveres on Villa Theresa ukse juurde tulnud viga saanud käpaga kiisu. Erko otsustas minna kontrollima, et ehk saab tema kuidagi abi pakkuda.

Kohale jõudes ootas ees ilus suur kiisu, kes proovis oma paistes käpale mitte toetuda. Olgugi, et enamik kassidest on kiibistamata, otsustas Erko seda siiski kontrollida. Tegemist oli erandiga ja kiip oli olemas.

Kiibist üksi aga ei piisa, oluline on see ka registreerida. Nii helistaski Erko teisele loomapäästjale Heiki Valnerile, kes juhuse tahtel parasjagu arvuti taga istus. Erko luges talle numbri ette ja mehe üllatuseks kõlas vastuseks: «Ma ütlen sulle numbri...»

Loomapäästja Erko jaoks oli see suur kergendus, et tegemist on registreeritud kiibiga. Juba hetk hiljem sai ta omanikuga telefonitsi ühendust. Küsimusele, ega naisel kiisu kadunud pole, sai Erko vastuseks, et kõik kassid olevat kodus. Kui Erko sõnas, et tema hoole all on üks kiisu, kellel on kiip naise kontaktidega, jäi teisel pool toru vaikseks.

«Ei ole võimalik, et meie Emil... Ta kadus kaks aastat tagasi meil ära. Kus te olete?» sõnas naine lõpuks šokist toibudes. Varsti oligi kassiomanik koos abikaasaga sündmuskohal. Kõik asjaosalised olid pisarates, sest kiisukese leidmine oli suur ime.

Nimelt oli pererahvas 2018. aasta augustis Tallinnast Rakverre kolinud. Kõiki nelja kiisut hoiti algul nädala jagu päevi toas, kuid siis otsustati neile välismaailma näidata. Paraku pani Emil seitsme tuule poole jooksu ja kadunuks jäigi. Ei andnud tulemust otsimised ega ka kuulutamised. Lootus oli ammu kadunud.

Nüüd on kiisu lõpuks turvaliselt kodus tagasi ja saab ka oma käpale ravi. 

Palun kiibistage oma loomi ja kindlasti registreerige kiip LLR lehel. Ainult nii leitakse kadunud loomade kodud kiirelt üles!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles