Kalamaja elanikud marus: miks viidi legendaarne «tontkoer» Žorik varjupaika?

lemmik.postimees.ee
Copy
Žorik varjupaigas.
Žorik varjupaigas. Foto: Varjupaikade MTÜ

Alles hiljaaegu kirjutasime sellest, kuidas loomakaitsjad soovivad Kalamaja boheemlaslikku vaba vaimu sümboliseerivale Žorikule tulevikus mälestusmärgi püstitada. Nüüd aga ei ole Žorik enam vaba, sest paljude poolt armastatud koer toimetati varjupaika.

Täna ilmus Kalamaja elanikke koondavasse Facebooki gruppi postitus, millega antakse teada, et legendaarne «tontkoer» Žorik on kinni püütud ja varjupaika viidud. Varjupaikade MTÜ kodulehte külastades selgub, et nii see tõesti on.

Paljud Kalamaja elanikud on Žoriku pärast väga mures. Inimesed kardavad, et vabadusega harjunud eakas (teadaolevalt vähemalt 12-aastane) koer peab oma viimased elupäevad nüüd vangistuses veetma. «Vabale hingele nagu Žorik, on ilmselgelt kõik muud variandid suremiseks paremad kui vangistus!» kirjutab üks kommenteerija. «Ma kardan, et ta sureb seal kurvastusse. Ta pole harjunud siseruumides olema, seal on teiste loomade lärm jne,» lisab teine.

Küsimusi on Kalamaja inimestel tekkinud omajagu. Miks viidi Žorik varjupaika, kuigi loomapäästja Heiki Valner olevat talle aiaga kodu organiseerinud? Miks on varjupaiga kodulehel kirjas, et tegemist on emase koeraga? Miks on tema vanuseks pandud 5+, kuigi vanust on ilmselgelt oluliselt rohkem? Mis muud kui jääme lootma, et murelikud Kalamaja elanikud saavad oma küsimustele peatselt vastused. Seniks soovime Žorikule palju jõudu ja tervist, et ta saaks vähemalt sellegi suve veel Kalamaja inimesi oma kohalolekuga rõõmustada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles