Loomakaitsjad tõmbavad pidurit jahimeeste soovile metskitsede vibuküttimine legaliseerida

Anna Maria Naanuri
, suvereporter
Copy
Fotograafi poolt tabatud Viljandimaal elav metskits.
Fotograafi poolt tabatud Viljandimaal elav metskits. Foto: SCANPIX

MTÜ Loomuse eestvedamisel algatati petitsioon, millega seistakse vastu vibuküttide soovile legaliseerida Eestis suurulukite vibujaht. Eesti looma- ja looduskaitsjad leiavad, et igasugune jahiviiside laiendamine ja legaliseerimine vajab avalikku diskussiooni, millesse on kaasatud Eesti avalikkus laiemalt.

«Vibujaht metskitsedele on julm meelelahutus, kus loomadele tekitatakse mittevajalikku valu ja kannatusi. Vibujahi tulemusel suureneb nn jahipraak, kus loomi vigastatakse, kuid ei tapeta. Samuti hoogustab vibujahi edasine legaliseerimine jahti sportlikust huvist,» ütles MTÜ Loomuse vabatahtlik Anny Drobet.

Alates 2013. aastast on Eestis lubatud väikeulukite vibuga küttimine, kuid petitsiooni algatajad on vibujahi edasise legaliseerimise vastu. Samuti nõuavad allakirjutanud igasuguste jahiviiside laiendamise puhul avalikku diskussiooni, millesse on kaasatud eelkõige looma- ja looduskaitsjad ning kõik huvigrupid.

Petitsiooni toetavad MTÜ Loomus, Eesti Loomakaitse Selts, kodanikuühendus Eesti Metsa Abiks, Eesti Roheline Liikumine, Eestimaa Loomakaitse Liit, rohelise elustiili portaal Bioneer, Eesti Metsloomaühing ja Sihtasutus Koosloodus.

Vibujaht on keelatud näiteks Leedus, Lätis, Saksamaal, Austrias, Suurbritannias, Belgias, Hollandis, Norras ja Rootsis.

Loomus tegeleb loomade huvide ja õiguste kaitsega ning loomade huvide esindamisega ühiskondlikes aruteludes. Loomus seisab eelkõige nende loomade eest, keda kasutatakse põllumajanduses, loomkatseteks, meelelahutustööstuses ja karusnahkade tootmiseks.

Petitsiooniga liitumiseks anna allkiri SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles