Lasnamäel lõikab julmur varestel jalgu otsast

lemmik.postimees.ee
Copy
Noored varesed inimest karta ei oska ja see teeb nende püüdmise lihtsamaks
Noored varesed inimest karta ei oska ja see teeb nende püüdmise lihtsamaks Foto: MTÜ Loomapäästegrupp

Lasnamäe linnaosa valitsus ja loomakaitsjad paluvad abi, et tabada inimene, kes vareseid piinab ja tapab. 

27. mai õhtul hakkasid sotsiaalmeedias ringlema pildid surnud või tapetud varestest, kes olid riputatud Läänemere tee 31 asuva koolistaadioni aiale. Politseipatrull reageeris sündmuskohale, suhtles tunnistajatega ning juhtumi kõigi asjaolude väljaselgitamiseks alustati väärteomenetlus.

Linnupiinajat pole seni tuvastada õnnestunud ning eile õhtul ilmutas ta end jälle. MTÜ Loomapäästegrupp sai taas väljakutse Lasnamäele, aadressile Mäe tänav 2. Teate edastanud inimene märkas midagi varese jala küljes.

Varese jalad olid kinni seotud paelaga, mille küljes rippus kolmas, võõralt linnult ära lõigatud jalg.
Varese jalad olid kinni seotud paelaga, mille küljes rippus kolmas, võõralt linnult ära lõigatud jalg. Foto: MTÜ Loomapäästegrupp

Vabatahtlik Kelli Samberk, kes sündmuspaigale sõitis, on aastaid loomi aidanud ja tema senised kogemused on suuremal määral seotud eelkõige kassidega. Ta on näinud milliseks enneolematuks julmuseks inimloom valmis on. Eilne vaatepilt lõi ta aga pahviks — šokis ta polnud, pigem nõutu. 

Samberk nägi teepervel surnud varest, kuid ei hakanud lindu lähemalt uurima, sest tema tähelepanu köitis elus lind. Varese jalgade küljes oli sinine pael, mis umbsõlmedega tugevalt kinni seotud oli ja linnu jalad ristiasendisse sundis. Esialgu tundus Samberkile, et lind oli väärarenguga, sest silma hakkas kolmaski jalg. Paelapundart lahti harutades selgus, et kolmas jalake linnule ei kuulunudki, vaid oli mõnelt muult vareselt ära lõigatud ja paelaga teise isendi külge seotud. 

«Palume kõigil, kellel on infot selle teo kohta, anda märku linnaosavalitsusele või politseile,» ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. «Lindude piinamist ei saa mitte kuidagi aktsepteerida ning tuleb käsitleda kogu tõsidusega. Lasnamäe on loomasõbralik linnaosa ja see juhtum häiris elanikke sügavalt. Loodan, et suudame võika teo tegija üles leida.» 

Lasnamäe linnaosa valitsus, Ida-Harju Politseijaoskond ja MTÜ Loomapäästegrupp ootavad varesepiinaja kohta jätkuvalt vihjeid. Viimasega saab ühendust lühinumbril 1414 või help@animalrescue.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles