Kalamees õngitses merest välja hülge eest põgeneva metskitse

lemmik.postimees.ee
Copy
Metskits oli suplusest väsinud ja püsis paadis rahulikuna
Metskits oli suplusest väsinud ja püsis paadis rahulikuna Foto: Jeremy Richards / Porthleven Fishermen and Boat Owners' Association / Facebook

Inglismaal Porthlevenis elav kalamees Jeremy Richards sai hiljuti merel olles eriti suure saagi — tal õnnestus paati vinnata noor metskits, kelle elu ohustas hüljes.

Richards oli kaldast umbes pooleteise kilomeetri kaugusel, kui märkas vees sumavat metskitse, kelle järel ujus hüljes. Kaluril õnnestus metskits võrku püüda, paati vinnata ja tekiga katta. Seejärel võttis ta ühendust loomapäästeorganisatsiooniga RSPCA.

Kuna metskits oli läbielatust rampväsinud, püsis ta paadis rahulikuna ning kui Richards temaga kaldal ootavate päästjateni jõudis, ei paistnud loom lahkumise vastu mingit huvi tundvat. RSPCA inspektorid viisid ta merest kaugemale metsa, kus ta vabastati.

Richards sõnas BBC-le, et ei saanud laintes tumedat kuju märgates esialgu arugi, millega tegu oli. «Ma olen varem näinud haisid ja delfiine, kuid see kuju oli palju omapärasema välimusega,» muljetas kalur. «Kui ma metskitsele lähenesin, oli ta muidugi veidi ehmunud, kuid tema selja taga oli hiiglaslik hüljes, kes metskitse teed kaldale tõkestas.»

Richards lisas, et metskits oli ülimalt väsinud ning kui ta esimesest ehmatusest üle sai, paistis ta end paadis üsnagi mugavalt tundvat. Kui RSPCA inspektorid teda paadist välja tõstma hakkasid, avaldas ta neile lausa vastupanu — tundus, et puhkekoht oli talle tõepoolest meeldima hakanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles