VIDEO ⟩ Tähelepanelik Tapa noormees päästis autolt löögi saanud orava elu

lemmik.postimees.ee
Copy
Orav kliinikus
Orav kliinikus Foto: Kuvatõmmis videost

Eesti Metsloomaühingu töö tulemused põhinevad suuresti juhustel — mõne hädalise aitamiseks on liialt hilja, kuid on ka juhtumeid, kus kõikvõimalikud head juhused kokku langevad. 

Tapa vallas elav Marko silmas juuni alguses oma aeda istutatud kirsipuu all oravat. Loomake oli nukras seisus — siruli, tõmblemas ja ilmselt kurba lõppu ootamas. Kuna Marko looma abita jätta ei tahtnud, võttis ta ühendust Eesti Metsloomaühinguga ning andis nõusoleku orav Tallinnasse toimetada. Käbikuningas vooderdatud karpi, karp autosse ja sõit võis alata. 

Tallinnas võeti orav Metsloomaühingu vabatahtliku poolt vastu, tänati vaprat ja abivalmit noormeest ja mindi kiiruga arstile, kuhu jõuti kolm minutit enne kokkulepitud aega.

«Diagnoosiks oli ajuturse. Lisaks sellele olid orava hambad murdunud, ta oli apaatne, koordinatsioon puudus,» jagas ühing sotsiaalmeediapostituses. «Ravimite mõjuaeg oli piisavalt pikk, et looma sai rahulikult puukidest puhastada. 13, 14, 15 — ja juba läks lugemine sassi.»

Orav ainult tõmbles, suu värises, silmad olid kinni ja lootuskiir aina tuhmus. Ilmselt oli loomake autolt löögi saanud, sest sellele viitasid kõik vigastused. Orav siiski sõi ning see oli väga hea näitaja. Talle anti püreed, spetsiaalset piimasegu ja vitamiine, kuna halva dieedi tõttu olid noorel oravapoisil luud hõredad.

Öö möödus ärevalt, kuid hommiku saabudes oli oravapoiss jätkuvalt elus ja tema keha soe. Orava hooldamisest sai vabatahtliku jaoks täiskohaga töö — looma tuli regulaarselt toita ja nii käis ta abistajaga igal pool kaasas. 

Kolmadal päeval avas Krisiks ristitud orav söögi ajaks silmad ja hakkas liikuma — koordinatsioon oli paigast, aga ta siiski liikus! Kuuendal päeval jooksis ta rõõmsalt ringi, hüpates üle väikestest takistustest ja nautides elu.

Pikk tee on veel minna. Taastuma peavad hambad ning Krisil tuleb tasapisi jõudu koguda, et taas oravale iseloomulikke toimetusi teha. Samuti peab ta suutma iseseisvalt süüa ning kui see juhtub, ootab teda ruumikas õuepuur. Sinna jääb Kris elama seni, kuni ta taas iseseisvalt hakkama saab ja oma elu elama asub. 

Eesti Metsloomaühing on vabatahtlikul tegevusel ja vaid annetuste toel toimiv ühing, seetõttu on neile igasugune toetus väga oluline.

Metsloomade aitamiseks vajalikke kulusid saad aidata maksta helistades:

Nr 9009933 – annetad 5€

Nr 9009955 – annetad 25€

Kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Toetuse võib saata ka pangakontole:

EESTI METSLOOMAÜHING, EE952200221067573100

SWIFT/BIC kood: HABAEE2X

Selgituseks: «Metsloomade abistamiseks»

PayPal konto link:

https:/www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=S4NU4QQJ3WVJW&source=url

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles