Koplis hüljati ööpimeduse varjus reklaamnäoga sarnanev kassipoeg

lemmik.postimees.ee
Copy
Kassipoeg hoiukodus
Kassipoeg hoiukodus Foto: Cats help MTÜ

Möödunud neljapäeva varahommikul visati Koplis õue kolmenädalane kassipoeg, kes justkui Whiskasi-reklaamist välja astunud. Kiisu päästjateks osutusid inimesed, kes tema nuttu avatud aknast kuulsid. 

«Inimesed, kes polnud veel magama läinud ja aknast värsket õhku sisse lasid, kuulsid intensiivset kassipoja nuttu,» jagas kassipoja oma hoole alla võtnud MTÜ Cats Help sotsiaalmeediapostituses. «Esialgu nad ei saanud aru, kust see tuleb. Arvasid et ehk lastel on teises toas telefonis mingi video mängima jäänud. Läksid kontrollima, aga ei, lapsed magavad.»

Asja lähemalt uurima hakates selgus, et õues on ihuüksi pisike kassipoeg, kes kisab nagu jaksab. Pisut enne kassipoja hädakisa oli kuuldud ühte autot kiirendamas. Kas tegu oli kokkusattumusega või visati loomake autost välja, ei saa keegi kindlalt väita. Kindel on aga taaskord see, et jälle visati üks kodune kassipoeg õue surema. «Kui need inimesed ei oleks seda kisa kuulnud, kas see pisike kiisupoeg oleks hommikuni vastu pidanud,» küsis MTÜ, lisades, et vaid mõni tund hiljem jõudis kass nende kätte. 

Kuna kiisupoja leidja oli talle söögiks anda jõudnud lehmapiima, oli kassikese kõht hoiukodusse jõudes gaasidest punnis. Nendest saadi lahti ravimite ja kõhumassaaži abil ning sealt edasi on kassipoeg lutipudeli abil saanud vaid spetsiaalset piimasegu.

Tänase päeva seisuga on MTÜ nimekirjas 89 kassipoega ja 20 kassiema, kellest kaks on veel tiined ja kohe-kohe poegimas. Teateid õue visatud kassipoegadest tuleb pea igapäevaselt. Kõik need kassipojad vajavad arstiabi, kvaliteetset toitu ning paljud ilma emata hüljatud pojad spetsiaalset kassipoegade piimasegu, mida läheb nädalas umbes 8 purki.

Kui soovid Kopli leidlast ja teisi tema saatusekaaslasi, keda tuleb iga päevaga juurde, toetada toiduga, et neist tublid kiisud kasvaksid, ootab Cats Help väga toiduannetusi.

Toitu saab tellida mugavalt läbi Nurreni veebipoe — ostes tuleb vaid valida annetus kiisudele, otsida nimekirjast Cats Help MTÜ ning Nurren toimetab toidu otse hädalisteni. Kui soovid pigem panustada kiisude ravifondi, on rahalised annetused samuti oodatud. 

Pangaülekanne:

MTÜ CATS HELP

EE742200221071322431

Annetustelefon:

900 0001 - kõne hind 10 EUR

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles