Tallinna loodussõbrad on oodatud tasuta linnuvaatlusretkele

lemmik.postimees.ee
Copy
Linnud.
Linnud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet kutsub laupäeval, 6. juunil kell 8 loodushuvilisi linnuvaatlusretkele Rocca al Mares, millega jätkab ühtlasi loodusmatkade sarja «Aastaajad Tallinna looduses».

Rocca al Mare on Tallinnas üks paremaid kohti linnuvaatluseks, kuna seal on märgatud 189 linnuliiki, sh 63 kaitsealust liiki. Rocca al Mare asub lindude nn Lääne-Tallinna rändeteel ning on oluline peatumispaik ja toitumisala ka kaitsealustele lindudele. Pesitsevatest lindudest võib märgata punaselg-õgijat, aed-roolindu, soo-roolindu jpt. Kõige arvukam pesitseja selles piirkonnas on kõrkja-roolind, kellele järgnevad karmiinleevike ja mitmed metsaliigid, nagu rasvatihane, metsvint ja musträstas. Liigirikkaim piirkond on Mustjõe lodumetsa kagu-, kesk- ja lõunaosa.

Linnuvaatlusretke giidideks on Tallinna Linnuklubi liikmed Ingrid Aus (eesti keeles) ja Peep Veedla (vene keeles).

Retkel osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerimine: eestikeelne grupp; venekeelne grupp.

Registreerudes on vaja silmas pidada koroonaviiruse ennetusmeetmeid: grupis kogunemine ei ole soovitav riskirühma kuuluvatele inimestele ning osaleda tohivad vaid haigussümptomiteta inimesed. Retkel tuleb järgida 2+2 reeglit ja soovituslik on kanda kaitsemaski.

Linnuvaatlusretke korraldab Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) toel.

Rohkem teavet Rocca al Mare looduse, elurikkuse ja ajaloo kohta leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles