Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

PILDID ⟩ Harjumaa mees peksis naabri kassi harjavarrega surma veerele (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Mursik kliinikus
Mursik kliinikus Foto: Heiki Valner / Loomapäästegrupp

26. mai hommikul kella poole kuue paiku täitus Harjumaal Munalaskme külas asuva Pärnamäe maja trepikoda kassi lihast ja luust läbilõikava kisa ning meesterahva sõimuga. Sealne elanik, 46-aastane Janek peksis meeletus vihas harjavarrega naabrile kuuluvat kassi ja tahtis teda tappa. 

«Juhtumit nägi pealt naabrinaine, kel Janekust valus mälestus eneselgi olemas,» jagas MTÜ Loomapäästegrupp juhatuse liige Heiki Valner sotsiaalmeedias. «Mis siis juhtus? Juhtus see, et Janeku kass ja naabri kass Mursik läksid kaklema. Mees sekkus, sulges koridoriukse ja soovis harjavarrega naabrile kuuluva kiisu surnuks peksta.»

Valner, kes rääkis Janeku naabrite Nataša ja Viktoriga, sõnas, et naabrinaist oli Janek kunagi samuti peksnud ning seetõttu Nataša sekkuda ei julgenud. Viktori sõnutsi on kõik majaelanikud Janeku käest sinikaid saanud ning kardavad nüüd, et politsei ja loomakaitsjate kutsumine oli halb mõte.

Naabrimees viis kassi esialgu põõsa alla lamama
Naabrimees viis kassi esialgu põõsa alla lamama Foto: Heiki Valner / Loomapäästegrupp

Arvates, et kass on surnud, avas Janek ukse. Mursik võttis aga viimased jõuvarud kokku ja põgenes sadisti eest kuuri juurde, kus jõuetult kokku kukkus. Viktor tõi ta hellalt põõsa juurde ja andis piimagi. Sinna kass kuni eilse hommikuni jäigi. 

Küsimusele, miks abi varem ei kutsutud, vastas Viktor, et polnud Loomapäästegrupist kuulnudki ning arvas, et kass sureb niikuinii ära. Lõpuks võeti ühendust politseiga, kes juhtunust ka loomakaitsjatele teatas. Kohalikelt võeti tunnistused ning juhtunu suhtes algatatakse kriminaalmenetlus. 

«Mursik võeti Loomade Kiirabi Kliinikus eelisjärjekorras vastu, nagu meie erakorralist abivajavad patsiendid ikka. Ülevaatuse ajal vaene loom lausa nurrus, kuigi tal võis väga valus olla,» jätkas Valner. «Esikäpaluumurd, lõualuu vist ka puru, ajuturse ehk peatrauma, suuõõs katki ja hüübinud verd nii nina kui suu täis, keel katki — need on esimesed uuringutulemused, mis ei pruugi väga kindlad olla.»

Kassi ravi tuleb kallis ja keerukas
Kassi ravi tuleb kallis ja keerukas Foto: Heiki Valner / Loomapäästegrupp

Põhjalikumate uuringute jaoks on Mursik liiga viletsas seisus ning narkoos oleks tema jaoks surmav. Esialgu peab läbi ajama valuvaigistite, tilguti ja hapnikuga ning hiljem saab kassi korralikult läbi vaadata.

«Mursiku ravi tuleb kallis, kõva lisa nõuab ka Haapsalust täna toodud raskes seisus kiisu. Pole hullu ja saame hakkama, oleme enne saanud ja saame ka seekord,» kinnitas Valner, kuid lisas, et kuu lõpp on raske aeg ning annetused on väga oodatud. 

Mursiku ravi saad toetada ülekandega:

Loomapäästegrupp MTÜ

EE437700771003183318

Mursiku ravikulud

Või helistades annetustelefonidele 9001313 (5.-) ja 9001414 (10.-). Kuula kindlasti sissejuhatav tekst lõpuni, sest muidu annetust ei toimu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles