HUVITAV TEADA Kuus lõhna, mida kassid südamest jälestavad

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Kassi nina on inimese omast palju kordi tundlikum ning meie jaoks õrn aroom võib nende arust olla talumatu. Tahad oma kiisule heameelt valmistada? Hoia need lõhnad kodust eemal! 

Tsitruselised

Laimid, apelsinid ja sidrunid tekitavad kassides äärmist vastumeelsust. Just seetõttu kasutatakse neid tihti selleks, et hiirekuningad näiteks mööblist või jõulukuusest eemal hoida. Kui sul diivanist kahju pole, hoia tsitrusviljad sellest eemal. Kui kass seal aga agaralt küüsi teritab, töötle kohta näiteks aroomiõliga või jäta sinna mõned apelsinikoored. See peaks kassi minema peletama. 

Banaanid 

Kuigi kassid võiks banaane isegi süüa, ei taha nad seda suure tõenäosusega teha. Inimeste jaoks on banaanilõhn üldjuhul meeldiv, kuid kiisu sellest lugu ei pea. Seetõttu võib ka banaane kasutada selleks, et kass kindlatest kohtadest eemal hoida. 

Räpane liivakast

Sa ju ei tahaks kasutada tualetti, mis on must ja lõhab halvasti? Sinu kass ei taha seda samuti ja seetõttu on sinu kohus loomaomanikuna tema liivakast puhtana hoida. Nii mõnigi kiisu võib kättemaksuks leida uue koha, kuhu oma häda teha. Oh õnnetust, kui see juhtub olema kallis ja uhke elutoavaip. 

Roiskunud kala 

Kassidele kala teadupärast meeldib, kuid ka nemad ei taha süüa mereande, mis oma säilivustähtaja ületanud on. Ära vaevu kassile halvaks jäänud kala pakkumagi – kui nad on mingil põhjusel nõus seda sööma, võib see kaasa tuua seedehäired ja isegi mürgistuse.

Puhastus- ja hügieenivahendid

Kassid hoiavad eemale kõigist lõhnadest, mis on tugevad ja tehislikud. Kui kodus lemmiklooma pead, ole kindel, et kasutad pindade puhastamiseks looduslikke aineid, mitte kodukeemiat. Lisaks häirivale lõhnale võib viimane looma jaoks eluohtlik olla, kui see tema organismi satub. 

Teised kassid

Iseenesest pole liigikaaslaste lõhn kassi jaoks ärritav, kuid võib nad närviliseks muuta ja seda eriti siis, kui nende territooriumile on saabunud võõras. Ei tasu unustada, et kassid on territoriaalsed loomad ning teiste kasside jäetud lõhnad annavad neile palju infot, ka sellist, mis neile heameelt ei pruugi valmistada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles