PILDID ⟩ Tallinna majakatusel istuvad kajakapojad tõmbasid tähelepanu linnuema kimbatusele

lemmik.postimees.ee
Copy

Eelmisel teisipäeval sai Eesti Metsloomaühing appikutse Tallinnast. Teataja sõnul istusid ühe hoone katusel kajakatibud, kelle kõrval surnud ema. 

Metsloomaühingu vabatahtlik kiirustas kohale ja kutsus ka päästeameti appi. Tõstukiga mindi katusele ja vaatepilt, mis sealt avanes oli tõesti kurvastav. Kajakaema oli siiski elus, kuid liikuda ta ei suutnud, sest tema jalg oli vigastatud. Naabruses elav inimene teadis aga päästjatele rääkida, et piirkonnas on olnud kuulda ka püssilaske – äkki lastakse seal kajakaid?

Selle väite kontrollimiseks viidi kajakaema järgmisel päeval kliinikusse, et välistada kuulid või kuulihaavad. Kajakaemale tehti röntgen ning kuule ei leitud ja tema tiivad olid korras. Jalal oli aga lahtine luumurd, mistõttu tehti linnule operatsioon.

«Kajakatibud on kõik väga hea isuga ja aktiivsed. Hoiame ka kajakaemale pöialt, et tal oleks võimalus oma pojukesed ise üles kasvatada,» kirjutas Metsloomaühing sotsiaalmeediapostituses. «Täname südamest oma vabatahtlikke, kes olid hilisõhtul valmis minema päästeoperatsioonile! Täname väga päästeametit ja Lilleküla päästekomando tublisid päästjaid, kes tulid appi, et kajakapere ohutult maa peale toimetada! Samamoodi täname me teavitajat, kes abivajajaid märkas ja neist meile teatas.»

Eesti Metsloomaühing on vabatahtlike tegevusel ja vaid annetuste toel toimiv ühing, seetõttu on neile igasugune toetus väga oluline. 

Metsloomade aitamiseks vajalikke kulusid saad aidata katta helistades annetustelefonidele:

Nr 9009933 – annetad 5 €

Nr 9009955 – annetad 25 €

Kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Toetuse võib saata ka pangakontole:

EESTI METSLOOMAÜHING, EE952200221067573100

SWIFT/BIC kood: HABAEE2X

Selgituseks: «Metsloomade abistamiseks»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles