Koroonakriisist räsitud loomade varjupaik hakkas pakkuma lemmikutarnet

lemmik.postimees.ee
Copy
Üks koertest, kes Rio de Janeiros tegutsevas varjupaigas uut omanikku ootab.
Üks koertest, kes Rio de Janeiros tegutsevas varjupaigas uut omanikku ootab. Foto: PILAR OLIVARES/REUTERS/SCANPIX

Kolmeaastane koer Sansa oli Rio de Janeiros tegutsevas varjupaigas veetnud pea aasta, kui koroonakriis asutuse külastajatele sulges. Koera lootuskiireks sai ettevõtmine, mis transpordib loomad uute omanikeni. 

Varjupaigas algatatud lemmikutarne teenuse abil naerataski Sansale õnn – sel nädalal viidi ta uude koju, 73-aastase isolatsioonis oleva pensionäri lemmikuks, vahendab Reuters.

Sansa vastne perenaine Maria Fatima Cordeiro Marques sõnas koera kallistades, et olukord on kehv mitte ainult tema, vaid ka kõigi teiste inimeste jaoks. Naine on aga õnnelik, sest koer pakub seltsi ja tingimusteta armastust, millele Marques samaga vastata saab.

Võimalus teenuse abil lemmikloom leida on kõigil Rio elanikel, kes varjupaika külastada ei saa. Aprilli algusest alates on sellisel viisil kodu leidnud enam kui 50 neljajalgset. Nõudlus varjupaigaloomade järele on suur ning adopteerimistaotlusi saabunud üle tuhande. 

Varjupaik teeb loomahuvilistega intervjuusid läbi sotsiaalmeedia ning kui inimene nõuetele vastab, viivad varjupaiga töötajad ta kokku kõige sobivama loomaga. Seejärel neljajalgne kiibistatakse ja vaktsineeritakse ning transporditakse siis uue omaniku koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles