Loomaarst vastab: miks koer aeda auke kaevab?

lemmik.postimees.ee
Copy
Koer võib auke kaevata lihtsalt lõbu pärast.
Koer võib auke kaevata lihtsalt lõbu pärast. Foto: Shutterstock

Lemmiku lugejatele on avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikel on võimalus esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta. 

«Mul on aasta ja kolmekuune tiibeti mastif, kes on kaevanud õue (aiaga piiratud) hulgaliselt eri suurusega auke. Vahest riisun liiva aukudesse tagasi ja keelan, kui ta tahab kohe uuesti kaevata. Siis ootab ta viisakalt, kuni tuppa lähen ja kaevab uuesti kõik lahti. Kas vanemaks saades ta enam ei kaeva? Kas ja kuidas peaksin teda õpetama, kuidas peaksin mina käituma?»

Vastab PetCity Tartu Eedeni keskuse loomakliiniku veterinaar Kertu Kivirand:

Päris kutsikaeast on ta juba välja kasvanud, mis tähendab, et kaevamine võib tema jaoks ka terve ülejäänud elu lõbus tegevus olla. Käitumine on ikkagi igavusest tingitud ja nii koera kui ka tema elukorralduse eripäradest lähtuvalt peaksite pöörduma koertetreeneri või -käitumisnõustaja poole, kes läheneb probleemile individuaalselt.

Saada oma lemmiklooma puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime PetCity loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimuse võid saata aadressile lemmik@postimees.ee või läbi alloleva vihjekasti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles