Saksamaa loomaaia asukad pääsesid ärasöömisest (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Kui Neumünsteri loomaaias oleks tõepoolest läinud loomade teineteisele söötmiseks, oleks jääkaru Vitus viimane ellujääja.
Kui Neumünsteri loomaaias oleks tõepoolest läinud loomade teineteisele söötmiseks, oleks jääkaru Vitus viimane ellujääja. Foto: Tierpark Neumünster e.V. / Facebook

Aprilli keskpaigas sai kogu maailma tähelepanu osaliseks Saksamaal tegutsev Neumünsteri loomaaed, mille direktori sõnul kaaluti rahahädade tõttu osade loomade teistele söötmist. Kõik asukad pääsesid aga eluga, sest appi tõttasid helded annetajad. 

Schleswig-Holsteini liidumaal asuva loomaaia direktor Verena Kaspari tunnistas ajalehele Die Welt, et loomaaia juhtkond pani kokku nimekirja loomadest, kes tuleb hukata ja teiste loomade toidulauale saata, kui olukord ei parane. Esimestena plaaniti surmata hirved ja kitsed, kelle korjuseid oleks kasutatud loomaaia ilveste, kotkaste ja jääkaru Vituse toitmiseks. Viimane on suurim omataoline Saksamaal. 

Kaspari lisas, et mõningate loomade hukkamine teiste säästmise nimel on äärmuslik meetod ning see oleks käiku lastud vaid siis, kui juhtkond poleks suutnud mitte ühtegi muud lahendust välja mõelda. Olukord aga kriitiliseks ei läinud, sest Kaspari antud intervjuule reageerisid inimesed üle maailma. Üksteise võidu algatati petitsioone loomade kaitseks ning korjandusi neile toidu ostmiseks. Lisaks rahalistele toetustele saadi abi ka mitmetelt Saksamaa firmadelt — üks annetas loomaaiale põhupalle, teine hiiglasliku koguse porgandeid. 

Verena Kaspari sõnul jäi loomaaed ilma hinnanguliselt 175 000 eurost, mis oleks teenitud piletite müügist. 20. aprillil jõudis aga kätte pikisilmi oodatud päev — pärast pea viienädalast pausi võisid Saksamaa loomaaiad jälle uksed avada. See annab neile taas võimaluse piletitulu saada, kuid Neumünsteri loomaaiale saadetakse jätkuvalt ka annetusi ning kriisiolukord on praeguse seisuga seljatatud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles