VIDEO ⟩ Vilniuse lennujaama töötajad võtsid rebase peletamiseks kasutusele eriti jabura meetodi (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Rebane. Foto on illustratiivne
Rebane. Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Leedulanna Edita Vei jagas sotsiaalmeedias möödunud nädalal Vilniuse lennujaamas filmitud videot, millelt on näha, kuidas lennurajale sattunud rebast püütakse minema peletada teda džiibiga taga ajades. 

«Võib-olla ma ei saa millestki aru, aga kas tõesti ei eksisteeri humaansemat viisi, kui looma hirmutamine ja autoga taga ajamine,» kirjutas Edita Vei nüüdseks enam kui sada tuhat vaatamist kogunud video kommentaariks, vahendab Leedu uudisteportaal 15Min.lt.   

Lennujaamade haldusfirma Lietuvos Oro Uostai pressiesindaja Tadas Vasiliauskas kinnitas uudisteportaalile, et organisatsioon on igasuguse loomade vastu suunatud julmude vastu ning juhtunu kohta on algatatud sisejuurdlus.

Vasiliauskase sõnul on lindude ja loomade vastu kasutatavad abinõud lennujaama tööprotseduurides selgelt määratletud ning spetsialistide kasutatavate meetmete hulka kuuluvad muuhulgas helisignaalid, spetsiaalsed piirdeaiad ning lennujaama ümbritseva looduse regulaarne hooldus. Samuti tehakse lennujaama territooriumil perioodilisi kontrolle. 

Vasiliauskas lisas, et uurimisse on kaasatud ka riikliku veterinaar- ja toiduameti spetsialistid. Kui rebast taga ajanud töötajate käitumine hinnatakse looma heaolu tahtlikuks rikkumiseks, ootab neid ees range karistus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles