VIDEO ⟩ Lammas hakkas end koeraks pidama ja õppis trikke tegema

lemmik.postimees.ee
Copy
Flossy treeningul
Flossy treeningul Foto: Kuvatõmmis videost

Koertetreenerist inglanna Vicki Dawe sai kuue kuu eest tuttavaks Flossy-nimelise lambaga ja täheldas, et villakandja oli teistest omataolistest erinev. Lõbu pärast otsustas Dawe lammast treenida ning Flossyst on kõigi üllatuseks saanud koer lambanahas.

Poole aasta eest asus Dawe elama oma sõbra Daisy farmi ning märkas kiiresti, et lammaste hulgas oli üks omanäoline tegelane. Flossy, kes oli sünnist saati inimeste keskel kasvanud, on uudishimulik ja intelligentne ning Dawe otsustas oma kümneaastase kogemuse koeratreenerina lamba peal proovile panna. 

Esmalt hakkas Dawe Flossyt harjutama klikkeriga, et uusi oskusi positiivselt kinnistada. Kuue harjutuskorra jooksul sai lammas muuhulgas selgeks agility-raja läbimise ning ületab takistusi mängleva kergusega.

Ka õppetundidest väljaspool veedab Flossy hea meelega aega inimeste seltskonnas ning peab end nüüd isemoodi koeraks – lambakarja juurde ta tagasi ei kipu ning eelistab selle asemel mängida 20 koeraga, kes samuti farmi koduks peavad. Vicki Dawe plaanib aga Flossy treenimist jätkata, et inimestele näidata, kui nutikad lambad olla võivad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles