Hea südamega Pärnumaa naine hoolitses vigastatud kure eest

lemmik.postimees.ee
Copy
Mis kurega täpselt juhtus, ei ole teada.
Mis kurega täpselt juhtus, ei ole teada. Foto: MTÜ Loomapäästegrupp / Facebook

Nädala keskel tuli MTÜ Loomapäästegrupp vabatahtlikel sõita Pärnumaale, kus vajas abi toonekurg. Vigastatud linnu leidnud naine oli kure eest küll hoolitsenud, kuid leidis, et tema abist üksi ei piisa. 

«Murelik naine helistas mitmesse kohta, kuna tema kodus oli abivajav kurg, kuid sai vastuseks, et tuleb jälgida ja kõik,» kirjutas Loomapäästegrupp sotsiaalmeedias. «Aastakümneid on kured seal posti otsas pesitsenud ja isegi elektriliinid veeti ümber, et kurgedel turvaline oleks.»

Lõpuks sai naisterahvas Loomapäästegrupi numbri ning olukorda läksid uurima vabatahtlikud Liia, Juss ja Anu. Suuremate jõududega mindi kohale eeldades, et lindu tuleb taga ajada ning vähemate inimestega on ettevõtmine keeruline. Abivajaja juurde jõudes selgusaga, et kurg jalgu alla ei võta, kuid tiivad olid tal terved.

«Pisarais naine oli siiani kure eest hoolitsenud ja teda toitnud,» kirjeldas Loomapäästegrupp. «Mure, mis linnukesest saab, oli väga suur.»

Üle ei jäänud muud, kui kurg kaasa võtta ja kliinikusse viia. Luud, tiivad ja nokk olid terved, kuid kurg vajas sellegipoolest turgutamist, sest oli nõrkenud. Veterinaaride hinnangul tal aga püsivaid kahjustusi ei ole ning ravikuuri lõppedes peaks ta täielikult paranenud olema. 

Loomapäästegrupp tegutseb vaid annetuste toel. Kui sinagi soovid loomadele abikäe ulatada, saad seda teha pangaülekandega:

Loomapäästegrupp MTÜ

EE437700771003183318

Loomade-lindude ravi saab toetada ka annetustelefonile helistades:

900 1313 (5.-)

900 1414 (10.-)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles