Tallinnas prügikasti visatud kassipojad käisid läbi prügiautost ja jäätmejaamast

lemmik.postimees.ee
Copy
Jäätmejaamast üles korjatud süsimustadele kassipoegadele leiti asendusema
Jäätmejaamast üles korjatud süsimustadele kassipoegadele leiti asendusema Foto: Cats help MTÜ

Sel teisipäeval leiti Tallinnast Betooni tänava jäätmejaamast kolm süsimusta kassipoega. Abitud hiirekuningad olid prügisse uppumas ning pääsesid napilt silmapilksest surmast.

Kasside päästmisega tegeleva MTÜ Cats Help liige Liivi Kassihhin nentis, et päev oli juba enne Paljassaare loomade varjupaigast tulnud teadet tihe – abipalveid tuli abipalvete otsa ning üks kass oli hullemas seisus kui teine. «Täpi i-le panid kolm pisikest jäätmejaamast leitud kassipoega, kes oleksid äärepealt traktoriga prügihunnikuks lükatud. See on täielik ime, et nad on ellu jäänud ja et nad ka traktori rataste alt pääsesid,» rääkis Kassihhin.

Kassipojad olid visatud prügikasti ning seejärel sattunud prügiautosse. Sealt edasi transporditi nad prügiga jäätmejaama ja visati värske prügihunniku sisse. Traktor omakorda hakkas prahti kokku lükkama ja tol hetkel kassipoegi märgatigi. 

Kassipojad koos asendusemaga.
Kassipojad koos asendusemaga. Foto: Cats help MTÜ

Kassipojad viidi esialgu Paljassaare varjupaika, kus loomaarst neid turgutada püüdis. Kuna kassid aga sööma ei hakanud ning varjupaiga tingimustes ei ole kassipoegade ööpäevaringne toitmine ja nendega tegelemine võimalik, asuti otsima asendusema. Läbi tutvuste leiti üles Cats Helpi vabatahtlik, kel kodus imetav kassiema ootamas. Uued tulijad võttis too omaks ja toidab nüüd lisaks oma võsukestele ka kasulapsi. Oht veel täielikult möödunud ei ole, ent olukord on lootustandev. «Siinkohal suur kummardus Paljassaare varjupaigale, kes otsis neile abi,» kiitis Liivi Kassihhin.

Kuna kassiemal on nüüd ootamatult juures kolm näljast hoolealust ning uusi abivajajaid tuleb Cats Helpi jaoks sisse uksest ja aknast, on organisatsioonil mure, et ühel hetkel võivad nende toiduvarud otsa lõppeda. Kui soovid MTÜd toiduabiga toetada, saad seda teha läbi Nurreni veebipoe – vali vaid saajaks Cats Help ja toit toimetatakse otse organisatsioonile. 

Kui sooviksid Cats Helpi aga rahaliselt toetada, et vabatahtlikud saaks ise sobivad toidud muretseda, saad seda teha pangaülekandega:

MTÜ CATS HELP

EE742200221071322431

IBAN EE742200221071322431

SWIFT HABAEE2X

Või helistades annetustelefonile:

900 0001 – kõne hind 10 eurot

Kuna kassipojad on vaid paarinädalased, siis kodusid neile veel ei otsita, sest loomakesed on palju üle elanud ning jätkuvalt eksisteerib oht, et mõni neist ellu ei jää. Kui tunned mõne neljajalgse vastu aga huvi, jälgi Cats Helpi Facebooki-lehte – kui broneeringuid vastu võtma hakatakse, annavad vabatahtlikud sellest sotsiaalmeedia vahendusel teada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles