Loomaarst vastab: kas kassi ja rotti on võimalik koos pidada?

lemmik.postimees.ee
Copy
Ainult omaniku soov endale looma võtta ei tohiks looma heaolu kunagi üles kaaluda.
Ainult omaniku soov endale looma võtta ei tohiks looma heaolu kunagi üles kaaluda. Foto: Shutterstock

Lemmiku lugejatele on avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikel on võimalus esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta. 

«Kas kassi ja rotti on võimalik pidada ühes majapidamises?»

Vastab PetCity Tartu Eedeni keskuse loomakliiniku veterinaar Kertu Kivirand:

Kassi ja rotti saab põhimõtteliselt pidada ühes majapidamises, kuid tuleb hoolt kanda, et nad teineteisele liiga ei teeks. Kui loomad on teineteisega väikesest peale harjunud, mida ei tule just sageli ette, võivad nad päris edukalt hakkama saada. Kui loomad suured sõbrad ei ole, tuleb nad hoida võimalikult eraldatult.

Kassi jaoks võib rott olla lõbus meelelahutus, nagu vaataks televiisorit, kuid veelgi põnevam, kuna loom ka lõhnab ja reageerib ründamisele. Roti jaoks on kassi kui kiskja kohalolek pidev stressiallikas. Ka kassi lõhn on majapidamises pidevalt olemas, isegi kui loomake kassi alati ei näe. Seepärast tasub mõelda, millised on kodu võimalused mõlemat looma mahutada ja kas mõlema heaolu silmas pidades on mõistlik neid koos pidada. Ainult omaniku soov endale looma võtta ei tohiks looma heaolu kunagi üles kaaluda.

Saada oma lemmiklooma puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime PetCity loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimuse võid saata aadressile lemmik@postimees.ee või läbi alloleva vihjekasti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles