VIDEO ⟩ Teadlased leidsid ookeanisügavustest hiiglasliku «ufo» (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Putkloom Austraalia lääneranniku ookeanisügavustes
Putkloom Austraalia lääneranniku ookeanisügavustes Foto: Schmidt Ocean Institute / SWNS/Schmidt Ocean Institute / SWNS / Scanpix

Schmidti ookeaniinstituut jagas nädala alguses videot ookeanis nähtud olendist, kelle ebatavaline välimus nii mõneski inimeses küsimusi tekitas. 

Videost on näha, kuidas vees hõljub pikk ja hõbejas köit meenutav miski. Võiks arvata, et tegu on prügiga, kuid ookeaniinstituudi spetsialistide sõnul on videos nähtu organism, mis võib olla pikim teadaolev omalaadne maailmas, vahendab Smithsonian.

Lääne-Austraalia vetest leitud müstilise «ufo» näol on tegemist meduuside sugulase putkloomaga, mis on moodustunud lugematul hulgal ainuõõssetest hüdraloomadest. Hüdraloomad on pisikesed röövloomad, kes haaravad toitu kombitsatega. 

Kuigi olendi täpse pikkuse mõõtmine ei ole võimalik, hindasid teadlased selle välimise spiraali video põhjal umbes 46-meetriseks. Võrdluseks tasub välja tuua, et maailma suurimad imetajad, sinivaalad, kasvavad kuni 33-meetriseks. Kui juurde lisada ka putklooma sisemised ringid, võib selle kogupikkus ulatuda 118 meetrini. 

Senini pole täpselt kindlaks tehtud, kuidas individuaalsed hüdraloomad ühe hiiglasliku kolooniana suhtlevad. Iga indiviidi võib pidada omamoodi organiks — mõned neist vastutavad koloonia liikumise eest, teiste ülesandeks on toitu otsida, kolmandad peavad aga paljunemisega tegelema.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles