Rahahädas Saksamaa loomaaed kaalub osade loomade hukkamist teiste toitmiseks

lemmik.postimees.ee
Copy
Neumünsteri loomaaia kitsed võivad minna toiduks sealsele jääkarule.
Neumünsteri loomaaia kitsed võivad minna toiduks sealsele jääkarule. Foto: ILYA NAYMUSHIN/REUTERS/Scanpix

Loomaaiad üle maailma on koroonaviiruse tõttu pidanud oma uksed sulgema. See on aga nii mõnegi neist täbarasse olukorda sundinud, sest piletite müügist saadava tulu kadumise tõttu ei ole neil võimalik loomade eest hoolitseda.

Saksamaal Schleswig-Holsteini liidumaal tegutseva Neumünsteri loomaaia direktor Verena Kaspari tunnistas ajalehele Die Welt, et loomaaia juhtkond on kokku pannud nimekirja loomadest, kes tuleb hukata ja teiste loomade toidulauale saata, kui olukord ei parane. «Me oleme loomad reastanud selle alusel, kes esimesena surmata tuleks,» selgitas loomaaia direktor.

Kaspari lisas, et mõningate loomade hukkamine teiste säästmise nimel on äärmuslik meetod ning läheb käiku vaid siis, kui mitte ühtegi muud lahendust ei leidu. Küll aga ei aitaks ka see meetod rahahädasid täielikult lahendada. «Meie hülged ja pingviinid vajavad igapäevaselt suurtes kogustes värsket kala,» tõi direktor näiteks ja lisas, et hinnanguliselt kaotab loomaaed sel kevadel umbes 175 000 eurot. 

Kui loomade hukkamine tõepoolest ette võetakse, tuleb esimestena surmata hirved ja kitsed, kelle korjuseid kasutatakse loomaaia ilveste, kotkaste ja jääkaru Vituse toitmiseks. Viimane on suurim omataoline Saksamaal. 

15. märtsist suletuks jäänud Neumünsteri loomaaed on võrdlemisi väike — seal elab veidi üle 700 looma. Juhtkond loodab, et neil õnnestub taas uksed avada aprilli lõpuks ning ka vaatamata lihavõttepühade ajal saamata jäänud piletituludele ots-otsaga kokku tulla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles