160 KM/H ⟩ USAs leidis politsei põgeneva auto juhiistmelt koera, kellele omanik roolikeeramist õpetas

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Washingtoni osariigi politsei vahistas 29. märtsil koeraomaniku, kes oma neljajalgsele sõbrale autojuhtimist õpetas. Tagaajamise ja avariiga lõppenud õppesõitu teinud  mees vahistati ja koer viidi loomade varjupaika.
Washingtoni osariigi politsei vahistas 29. märtsil koeraomaniku, kes oma neljajalgsele sõbrale autojuhtimist õpetas. Tagaajamise ja avariiga lõppenud õppesõitu teinud mees vahistati ja koer viidi loomade varjupaika. Foto: AFP / Scanpix

Politsei avastas suurel kiirusel nende eest põgenenud ja seejärel avarii teinud auto juhiistmelt koera. Kõrvalistmel olnud looma omanik väitis, et õpetas oma lemmikut autot juhtima.

Washingtoni politsei vahistas märtsi viimasel pühapäeval 51-aastase Alberto Tito Alejandro, kes istus kõrvalistuja kohal nende eest kiirusel 160 km/h põgenenud autos, vahendas Daily Mail. 

Juhiistmelt vaatas politseile vastu aga Alejandrole kuuluv pitbull, kellele mees enda sõnul autojuhtimist õpetas. 

Kogu kummaline lugu sai alguse, kui politsei sai mitu kõnet autojuhi kohta, kes sõitis Seattle'i lõunaosas otsa kahele sõidukile ning põgenes suurel kiirusel sündmuskohalt. 

Vanemkonstaabel Heather Axtmani sõnul teatati neile mitu korda ka ebastabiilselt sõitnud autost, mille kiirus ulatus 160 km/h.

Seejärel asusid võimuesindajad 1996. aasta Buicki jälitama.

Washingtoni osariigi politsei esindaja Heather Axtmani sõnul nägid võimuesindajad juba tagaajamisel roolis koera ja olid üllatavast vaatepildist pehmelt öeldes šokeeritud. Kaasreisija kohal istus aga Alejandro, kes abistas looma gaasipedaali vajutamisega ja ka roolikeeramisega. 

Auto saadi pidama vaid tänu naelribadele, mida kasutatakse tagaajamistel kihutajate peatamiseks. 

Koera omanik viidi sündmuskohalt haiglasse, kuid hiljem ta vahistati ning talle esitati mitu süüdistust, muuhulgas ka narkojoobes juhtimise eest.

«Olen olnud peaaegu 10 aastat vanemkonstaabel ja mulle on toodud palju vabandusi, kui olen inimesi vahistanud või peatanud, kuid seni ei ole keegi veel toonud vabanduseks seda, et õpetab oma koera sõitma,» naeris Axtman. 

Juhiistmel olnud emane pitbull ei olnud tema omaniku vahistanud ametnike suhtes agressiivne ning ta paigutati pärast õnnetust loomade varjupaika. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles