PILDID ⟩ Igivana koera omanik avaldas, mis on tema lemmiku pika eluea saladuseks

lemmik.postimees.ee
Copy

Koer Titch sai hiljuti 20-aastakseks ning see teeb temast vanuselt teise omataolise terves Suurbritannias. Kutsa perenaise sõnul peitub looma eluea saladus rämpstoidus.

Titch, kes oleks inimesena umbes 100-aastane, on vaid aasta noorem kui Suurbritannia vanim koer, terjeri ja kolli segu Queenie. Koera veterinaari sõnul on Titch niivõrd hea tervise juures, et võiks vabalt elada veel kümme aastat. Küll aga annab tema vanus endast siiski märku ning koera meelistegevusteks on burgerite söömine ja diivanil logeledes teleka vaatamine, vahendab Metro. 

Titch sündis 2000. aastal ning võeti omanike poolt varjupaigast neli aastat hiljem. 2009. aastal jäi ta auto alla ja oleks äärepealt hukkunud, kuid vapper neljajalgne pidas vaatamata raskele olukorrale vastu. 

Koera perenaine Candice Kay nentis, et lemmik on pea terve oma elu peamiselt inimeste toitu söönud ning jätkab sellega kõigi eelduste kohaselt ka edaspidi. Hommikusöögiks pakutakse talle mune ja röstsaiu ning veidi koeratoitu, lõunaks sööb Titch aga seda, mida tema omanikudki. 

«Kord nädalas läheme me kõik koos McDonald'sisse ning Titch saab kananagitsaid ja burgeri ilma hapukurkideta,» rääkis Kay. «Kriisiolukorra tõttu on kiirtoidurestoranid nüüd suletud ja Titch veidi õnnetu, kuid ma lubasin talle, et selle lõppedes ostan ma talle kaks burgerit.»

Veterinaar oli koera ebatavalisest dieedist kuuldes šokeeritud ning kuigi ei tema ega ka Candice Kay ei soovita koeraomanikel oma lemmikutele rämpstoitu pakkuma hakata, ei näe nad põhjust, miks Titch praegust toitumist jätkata ei tohiks. Nii Candice kui ka tema abikaasa Luke loodavad, et nende neljajalgsest kaaslasest saab peagi Suurbritannia vanim koer ja plaanivad talle 21. sünnipäeva puhul suure peo korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles