Internetist papagoid osta soovinud tallinlasel tõmmati nahk üle kõrvade (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Pixabay

Hiljuti jäi suurest rahasummast ilma Tallinna elanik, kes leidis internetist papagoi müügikuulutuse. Soovitud lindu ostuhuviline ei saanud, sest tegemist oli pettusega.

Aprillikuu alguses pöördus politsei poole tallinlane, kes uue kodulooma asemel hoopis oma rahast ilma jäi. Nimelt leidis 22-aastane linnaelanik internetist kuulutuse papagoile, kellele ta soovis kodu ja hoolt pakkuda.

Omavahel lepiti kokku, et papagoi saadetakse Ukrainast Eestisse ning selle eest tuli soovijal maksta transpordi ja muude kulude eest üle 500 euro. Papagoi aga kunagi kohale ei jõudnudki.

Sarnasel viisil jäi oma rahast ilma märtsikuus ka Rakvere elanik. Ühel veebilehel pakuti tasuta papagoid, kuid seda kasutati ettekäändena, et transpordi- ja kindlustuskulude katteks välja petta ligi 400 eurot. Ka sedapuhku ei jõudnud papagoi uue omanikuni. Kas papagoi ise päriselt üldse olemas on, ei ole teada.

Kui soovid osta lemmiklooma

  • Tee kindlaks tema tegelik päritolu ning selgita avalike andmebaaside abil välja kõikvõimalik taust müüja kohta.
  • Teinekord aitab müüja telefoninumbri või e-maili googeldamisest või päringust soovitud loomaliigi või tõu kodumaisele sertifitseeritud edasimüüjale või kasvatajale.
  • Kui pakkumine tundub liiga hea, et olla tõsi, siis suure tõenäosusega võidakse sul nahk üle kõrvade tõmmata. Ole internetis osteldes ettevaatlik!
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles