ESIMENE JUHTUM ⟩ Loomaaiatiiger sai talitajalt koroonaviiruse

lemmik.postimees.ee
Copy
Tiiger Nadia on esimene inimeselt koroonaviiruse saanud metsloom.
Tiiger Nadia on esimene inimeselt koroonaviiruse saanud metsloom. Foto: WCS/VIA REUTERS/Scanpix

USAs Bronxi loomaaias tuvastati nelja-aastasel tiigril koroonaviirus COVID-19. Tegu on teadaolevalt esimese korraga, mil viirus kandus inimeselt üle metsloomale.

Lisaks Nadia-nimelisele tiigrile on suure tõenäosusega nakatunud veel kuus looma. Arvatavasti andis viiruse edasi kiskjatega tegelev talitaja, kellel polnud haigusnähte ja kes seetõttu tööl nagu tavaliselt edasi käis. Tiiger Nadia haigussümptomid hakkasid ilmnema 27. märtsil, kuid nii tema kui ka teised haigestunud loomad on stabiilses seisundis ja nende elud ohus ei ole, vahendab The Guardian. 

«Meile teadaolevalt on Nadia esimene metsloom, kes inimeselt koroonaviiruse sai,» sõnas loomaaia juhtivveterinaar Paul Calle. «Talitajalt üle kandunud nakkus on ainus loogiline variant.» Seni on inimestelt viiruse saanud kolm looma: kaks koera Hongkongist ja üks Belgia kodukass. 

Sarnaselt inimestele oli ka Nadia esimeseks sümptomiks kuiv köha ning koroonaviiruse testi läbis ta 2. aprillil. Tõenäoliselt on haigestunud ka Nadia õde, kaks amuuri tiigrit ning kolm lõvi, kuid ühtegi looma peale Nadia testitud ei ole. Kõiki kaslasi vaevab köha ja isutus, kuid nad on pideva jälgimise all ja peaksid spetsialistide hinnangul täielikult paranema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles