VÄIKSEIM HÄDALINE ⟩ Viie jalaga konn jäi koroonaviiruse tõttu võõrasse kohta lõksu

lemmik.postimees.ee
Copy
Viie jalaga konn jäi koroonaviiruse tõttu võõrasse kohta lõksu
Viie jalaga konn jäi koroonaviiruse tõttu võõrasse kohta lõksu Foto: THE FROG HOSPITAL / DEBORAH PERGOLOTTI / Facebook

Hiljuti leiti Austraaliast konn, kellel oli kolm esijäset. Operatsiooniks toimetati ta spetsialistide hoole alla, kui tagasi koju saamine osutus koroonaviiruse tõttu probleemiks.

Kahe «vasaku käega» konnakese leidis Mackay linnas jalutuskäigul olnud naine, kes võttis ühendust konnade aitamisele pühendunud organisatsiooniga The Frog Hospital. Sealsed spetsialistid olid omapärase tegelase abistamiseks valmis ning nii toimetatigi konn 620 kilomeetri kaugusele Mission Beachi linna, kus konnahaigla tegutseb, vahendas Sydney Morning Herald.

Kuna kahepaikse üleliigne jäse kasvas teistele vastupidises suunas ning ei olnud konnale mingil moel vajalik, otsustati see eemaldada. Operatsioon läks edukalt — jalg lõigati küljest ning kui haav paranenud oli, jõudis kätte aeg konn taas koju saata.

«Probleemiks sai koroonaviirusega seotud liikumiskeeld, mis meil konna tagasi viia ei lasknud, sest tegu pole hädavajaliku ettevõtmisega,» selgitas organisatsiooni president Deborah Pergolotti. «Kuna Queenslandi osariigi seadused lubavad metsloomi vabastada vaid nende leiukohas, ei saanud me teda ka lihtsalt õue lasta.»

Päästvaks õlekõrreks sai organisatsiooni poolt tehtud sotsiaalmeediapostitus, mille abil konnale transporti otsiti. Teisipäeval võttiski nendega ühendust mees, kes mõne nädala pärast Mackay linna kolimas on ning konnalegi küüti pakkuda saab. Seejärel leitakse kahepaiksele sobiv keskkond ning ta vabastatakse taas loodusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles