VIDEO ⟩ Tallinna loomaaias valmis uhke naaritsakeskus

lemmik.postimees.ee
Copy
Euroopa naarits
Euroopa naarits Foto: Tiit Maran / Tallinna loomaaed

Kõiki loomi Tallinna loomaaed külastajatele ei näita ja näidata ei saagi. Selliste loomade hulka kuuluvad ka euroopa naaritsad, kes kasvavad seal liigikaitse ja teadusuuringute eesmärgil.

Tallinna loomaaias on maailma suurim euroopa naaritsa paljunduskeskus ning sealt juhitakse suuresti ka rahvusvahelist liigikaitse tegevust. Koostöös sihtasutusega Lutreola on käigus rahvusvaheline paljundusprogramm, kus osaleb enam kui 12 loomaaeda ning paljunduskeskust üle Euroopa. 

Märtsikuu teisel nädalal kolisid Tallinna Loomaaia Liigikaitseuuringute Keskuse esimesed kümme euroopa naaritsat vanadest aedikutest uude paljunduskompleksi. Uues kompleksis on ruumi sajale naaritsale, mis tähendab, et kõik loomaaia naaritsad saavad omale uue elamise.

Tallinna Loomaaias on euroopa naaritsa paljundamise ja taasasustamisega tegeletud juba mitukümmend aastat ning tänaseks elab seal aastaringselt ligi sada naaritsat. Üheksakümnendate lõpus ehitatud aedikud on naaritsate elukohaks olnud tänaseni, kuid aja möödudes osutus vajalikus vanad ja amortiseerunud aedikud välja vahetada.

Seetõttu ehitati loomadele ühtne paljunduskompleks, mis sisaldab lisaks 100 aedikule ka tänapäevasemaid majapidamisruume naaritsahooldajatele. Märtsi keskpaigaks olidki aedikud loomade sissekolimiseks valmis ning esimesed kümme elanikku said keskuse töötajate valvsa pilgu all ümber kolitud. Järk-järgult liituvad nendega ka ülejäänud naaritsad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles