Tallinna loomaaia noor ninasarvik Kibeta kolib Eestist minema

lemmik.postimees.ee
Copy
Kibeta valmistas külastajatele nalja rehvi lutsutades
Kibeta valmistas külastajatele nalja rehvi lutsutades Foto: Inari Leiman

Tallinna loomaaed teatas sotsiaalmeedias, et 2017. aastal sündinud ninasarvikutüdruk Kibeta on saanud piisavalt vanaks, et tal on aeg kolida uude koju. 

Möödunud esmaspäeval jõudis Inglismaalt pärale uhiuus spetsiaalselt ninasarvik Kibetale ehitatud transpordikast. Sellega viiakse ta tagasi saareriiki, kus tema uueks koduks saab Twycrossi loomaaed. Praeguse eriolukorra tõttu pole kindlat transpordikuupäeva paika pandud, kuid ettevalmistusteks kulub kuni kaks kuud. 

Kibeta transpordikast
Kibeta transpordikast Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Ärasaatmiseks valmistudes harjutatakse ninasarvikuid nüüd iga päev käima üksteise latrites. Ettevaatlik ninasarvik Kigoma sisenes alles neljapäeval Kibibi ja Kibeta latrisse ja ta pandi sinna ka kinni. Seepeale võttis isasloom asja tõsiselt ette, märgistas, sügas sarve ja kaapis tagajalgadega, togis posti ümber olevat rehvi, udis palli ja isegi kepsutas veidi.

Ninasarvikuema Kibibi suhtus latrite vahetusse kui põnevasse seiklusse ja uuris rõõmsalt saba püsti Kigoma-lõhnaseid ruume. Juba tublisti iseseisvunud Kibeta pelgas algul isa poolele siseneda, märgistas mahajääva latri ära, kogus julgust, võttis hoogu ja läks siis päta-päta-päta emale järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles