VIDEO ⟩ Tallinnas langes hülgepoeg koerarünnaku ohvriks

lemmik.postimees.ee
Copy
Hülgepoeg kliinikus
Hülgepoeg kliinikus Foto: Heiki Valner / MTÜ Loomapäästegrupp

Eile leiti Stroomi rannast pisike hülgepoeg, kelle seisukord vägagi vilets – looma keha katsid verised puremisjäljed ning ta tuli viia veterinaaride hoole alla. 

«Stroomi rand on tänavu hülgepoegade lemmikkoht number üks,» nentis MTÜ Loomapäästegrupp juhatuse liige Heiki Valner, kes hülgele järele läks. «Inimesed olid ringis uudistamas, lapsed mobiilidega lausa pea juures pildistamas ja nii mõnedki koerad, mitte küll suured, rihmadeta rannal ringi silkamas.»

Selle hülgepoja esimesed elukogemused on kurvad, sest veriseid puremisjälgi leidus üle kogu ta keha. Sõle kliiniku loomaarst Ketlin Sõstra, kes hülge üle vaatas, kinnitas, et haavade taga oli koerarünnak. 

Valneri sõnul ei saa eestlased olukorra tõsidusest aru: «Olge palun inimesed! Hoidke oma koerad eriti just rannikul praegusel ajal rihma otsas. Te ei taha ju, et teie imikut koer ründaks ja näost hammustaks? Miks siis hülgepoegadega teistmoodi on? Hirm ja valu on samad. Abitus ka.»

Loomakaitsja paneb südamele, et ka hüljes on metsloom — kui teda torkima minna, võib ta enesekaitseks kõvasti hammustada. Hülge süljes olevad bakterid põhjustavad samuti paksu pahandust. 

Kuigi praeguses karantiiniolukorras on loomadega juhtunud õnnetuste hulk vähenenud, on vähenenud ka toetuste arv, mis Loomapäästegrupile laekub. Kui soovid organisatsiooni tegevust toetada, saad seda teha pangaülekandega: 

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318

Loomade-lindude ravi saab toetada ka annetustelefonile helistades:

900 1313 (5.-)
900 1414 (10.-)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles