FOTOD ⟩ Spits jäi raske haiguse tagajärjel ninast ilma

lemmik.postimees.ee
Copy

USAs Seattle'is elav spits Poa on vägagi omapärase välimusega: koer seljatas vähi, kuid kaotas haiguse tõttu oma nina. 

13-aastast Poad tabas kiiresti arenev suuvähk, mis hakkas siirdeid ajama ka tema ninna. Perenaine Anna Prosser käis läbi viis erinevat spetsialisti, kuid kõikjal öeldi talle, et armastatud lemmiku abistamine pole võimalik ning koerale saab pakkuda vaid teraapiat, mis haiguse kulgu aeglustab. 

Prosser ei soovinud aga alla anda ning leidis lõpuks veterinaari, kes oli valmis Poad opereerima, kuid hoiatas, et koera välimus muutub drastiliselt ning see võib inimestes ebamugavust tekitada. Prosseri sõnul ei omanud see aga tema jaoks tähtsust — neljajalgse sõbra elu on hindamatu ning Poa ise teadupärast peeglisse ei vaata, mistõttu välimuse muutus teda ei häiriks. 

Möödunud aasta augustis läkski Poa lõikusele ning kuigi taastumine oli pikk, on koerake nüüdseks taas elujõuline. «Kõige raskematel päevadel aevastas Poa verd, keeldus söömast ja oli üleüldse ärevas tujus,» kirjeldas koera perenaine. «Asjad on nüüd aga oluliselt paranenud ja kui varem püüdis ta ravimite võtmisest pääseda neid oma pessa peites, siis nüüd teeb ta isegi seda hea meelega. Peaasi, et talle vastutasuks kallistusi jagataks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles