FOTOD ⟩ Tartumaa pere juurde abi otsima tulnud nugisepoeg alustas uut elu

lemmik.postimees.ee
Copy

Möödunud aasta juunis avastas Tartumaal Rannu külje all elav pere, et nende kodumaja trepile oli ilmunud abi vajav nugisepoeg. Haige looma võttis oma alla Eesti Metsloomaühing ning hiljuti saabus aeg ta vabastada. 

Nugis oli parasiite täis, alajahtunud, vedelikupuuduses ning hingamisraskustega. Lisaks ei kasutanud ta ühte tagumist jalga. Õnnetuke sai üles soojendatud ning vedelikukaotuse korvamiseks manustati talle füsioloogilist lahust nii suukaudselt kui ka naha alla süstides. Lisaks sai nugis ka antibiootikume.

Tasapisi tuli loomake sööma harjutada. Esialgu oli ettevõtmine kinnise nina tõttu raske, kuid nugis muutus üha isukamaks ja sai toidupalade hävitamisega tublilt hakkama. 

Mida enam loom kosus, seda enam muutus ta tasapisi iseseisvamaks ja kurjemaks. Ühel hetkel koliti nugis ümber ning välipuuris, kus kontakt inimesega peaaegu puudus, muutus ta ka metsloomale kohaselt inimpelglikuks. Lõpuks oli nugis juba nii palju kosunud, et oli aeg puuri uks ööseks lahti jätta ja hiljuti sai loom minna liigiomast elu elama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles