Loomakaitsjad võtsid Ülemiste kerjuselt koerakutsikad ära

lemmik.postimees.ee
Copy
Kerjus istub kaubanduskeskuste ees uimastatud kutsikatega
Kerjus istub kaubanduskeskuste ees uimastatud kutsikatega Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Eelmisel nädalal teatati Eestimaa Loomakaitse Liidule (ELL) kerjusest, kes koos kahe ebatavaliselt loiu kutsikaga Ülemiste keskuse juures istub. Kohale sõitnud loomakaitsjatel oli tükk tegemist, et kutsad lõpuks kätte saada.

«Koertel ei olnud ees ei juua ega süüa. Loomad lamasid õhukese kaltsu peal kui surnud,» kirjeldas ELL sotsiaalmeedias olukorda, mis andis alust arvata, et kutsikad olid uimastatud. «Kui vabatahtlik läks koeri konfiskeerima, siis seletas poola keelt kõnelev mees midagi kiibist ja dokumentidest. Kui palusime tal lahkelt koos kliinikusse tulla, et kõike seda kontrollida, ta keeldus.»

Vaevu kepi abil liikuvast mehest sa järsku väga võitlusvalmis ja terve kodanik, kes kepiga vehkides ELL-i vabatahtlikku ründama hakkas, koerad kahmas ja suure hooga jooksu pani. Kohale kutsuti politsei, kuid enne korrakaitsjate saabumist jõudis mees teadmata suunas kaduda. 

Kui kutsikad käes, viidi nad kliinikusse
Kui kutsikad käes, viidi nad kliinikusse Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Vaid napp tund aega hiljem saabus järjekordne teade kerjuse kohta — peale Ülemiste keskuse juurest lahkumist oli ta end teises asukohas sisse seadnud, et seal annetusi oodata. Sel korral õnnestus ELL-i vabatahtlikel kutsikad kaasa võtta ning koerad viidi loomakliinikusse kontrolli. 

Üks kutsikatest suutis läbivaatuse ajal silmi vaevu lahti hoida, teine oli veidi erksam. Küll aga on loomakaitsjatel alust arvata, et lugu ei pruugi veel lõppenud olla ning pole välistatud, et mees koos uute koertega välja ilmub. Tänagi istus kerjus Tartu Kaubamaja ees, seekord siiski ilma neljajalgsete kaaslasteta. Sarnastest võimalikest petturitest ootab ELL teateid numbrile 51946146, et vajadusel kohale minna ja loomade olukorda kontrollida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles