USA kangelaskoer maeti kirstus, millel on eestlastele tuttav värvikombinatsioon

lemmik.postimees.ee
Copy
Hondo
Hondo Foto: Herriman City Police Department / Facebook

USAs Utah' osariigis tegutsevas värvitöökojas, kus tavaliselt spetsialiseerutakse autodele ja mootorratastele, loodi ainukordne kirst tööülesandeid täites hukkunud teenistuskoerale.

Politseikoer Hondo, kelle töökohaks oli Herrimani linna jaoskond, hukkus 13. veebruaril, kui ta korrakaitsjatel seaduserikkujat püüda aitas. Kutsat tulistati rinnakusse ning kuigi temaga kiirustati loomakliinikusse, suri ta operatsioonilaual, vahendab CNN.

Truu kaaslase väärikaks ärasaatmiseks võttis jaoskond ühendust Rawtin Garage'i keretöökojaga, et talle eriline kirst luua. Vaid ööpäev hiljem oli teos valmis: kirstu kaunistas käsitsi maalitud Hondo portree ning selle mustale taustale olid seatud USA riigilipu tähed ja triibud. Punase värvi asemel kasutati triipude tarbeks aga sinist, mistõttu jookseb diagonaalselt üle kirstu sinimustvalge disain. 

«Meil oli suur au kaunistada kangelase kirstu,» seisis Rawtin Garage'i sotsiaalmeedialehele postitatud piltide juures. 

Seitsmeaastane Belgia lambakoer Hondo alustas politseikarjääriga 2015. aastal ning oli üks osariigi silmapaistvamaid teenistuskoeri. Tööstaaži jooksul aitas Hondo kaasa enam kui sajale ahistamisele ja leidis oma terava ninaga üles sadu kilosid narkootikume. Koera ärasaatmine toimub 29. veebruaril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles