FOTOD JA VIDEO ⟩ Harjumaal sai koduaias auto alla jäänud koer raskelt vigastada

lemmik.postimees.ee
Copy
Nässu kliinikus
Nässu kliinikus Foto: MTÜ Loomapäästegrupp

See, et loomad auto alla jäävad, ei üllata vast kedagi. Et nad aga ka oma koduhoovis masina ratta alt läbi käia võivad, on hoopis haruldasem nähtus. Koer Nässuga eile just nii juhtuski. 

«Perepoeg tuututas, et koerad ette ei jookseks ja tegi oma mopeedautoga minekut. Hoog polnud suur, aga see-eest arendas Nässu enneolematut kiirust,» kirjeldas MTÜ Loomapäästegrupp juhatuse liige Heiki Valner. «Edasine on juba teada — õnnetus lõppes luust ja lihast läbilõikava kiljumise ning tagakeha järgi vedava kutsika vaevlemisega. Valu oli suur ja nii ta sinna hoovi vedelema jäigi. Pererahvas tõstis ta karpi ja pani esikusse vaiksemasse nurka.»

Juhtus aga nii, et Valneril oli Nässu kodutallu eile asja — nädal varem oli ta Kirdalu külas elavat peret abistanud koera kliinikusse vaktsineerima viimisega, kuid Nässu pass temaga koju ei jõudnud ja see tuli tagasi tuua. Ei jäänudki üle muud, kui koer taas kaubikusse panna ja Tallinna poole kihutada. 

Nässu teel kliinikusse
Nässu teel kliinikusse Foto: MTÜ Loomapäästegrupp

Loomade Kiirabi Kliinikus võeti koerahakatis kohe ette ning pärast uinutamist saadi tema vigastusi põhjalikumalt uurima hakata. Puruks oli sääreluu ja lisaks tegi loomaarstidele muret tohutu verevalum kubeme piirkonnas, mis andis alust arvata, et autoratas oli Nässust täielikult üle sõitnud, mitte vaid löögi andmisega piirdunud. Ööseks jäi kutsa kliinikusse ning täna lubas dr. Valdeko Paavel ta esimesena ette võtta ja õblukesed luud kokku lappida. Prognoosarve on aga umbes 700 eurot, mis perele üle jõu käis.

Kuigi Valneri sõnul oli pererahvas nõus ka eutanaasiaga, peaks see jääma olukordadeks, kus muu ei aita. Nooruke Nässu nende õnnetute kategooriasse kohe kindlasti ei kuulu. Sestap loovutasid omanikud koera Loomapäästegrupile, mis tema ravi kinni maksab ja koerale seejärel uue kodu otsib. 

Loomapäästegrupp tegutseb annetuste toel ning et nii Nässu kui ka teised abivajajad terveks ravitud saaks, on toetus väga oodatud. 

Loomapäästegrupp MTÜ

EE437700771003183318 

«Nässu ravikulud»

Nässu ravi saad toetada ka annetustelefonile helistades:

900 1313 (5.-)

900 1414 (10.-)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles