Loomaarst vastab: miks koer imelikke häälitsusi teeb?

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Lemmiku lugejatele on avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikel on võimalus esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta. 

«Mu pisike kolmeaastane koer teeb tihti sellist häält, nagu ta oleks tati kurku tõmmanud. Hoog kestab varieeruvalt, vahepeal paar sekundit, vahel pikemalt kuni minuti. Masseerimine kurgu alt ei aita, korraks lõpetab, aga alustab kohe uuesti. On seda teinud väikesest peale – kas see võib tervisele ohtlik olla? On midagi, mis aitaks tal seda leevendada?»

Vastab PetCity Rannamõisa loomakliiniku loomaarst Gerlin Järvela: 

Kahjuks ei ole te kirjutanud seda, mis tõugu on koer, sest tegemist võib olla tõu eripäraga. Mõned lühikoonulised koerad teevadki nii, kuna nende ülemiste hingamisteede anatoomia on selline, mis võib taolist nähtust põhjustada. Üldiselt soovitaks lasta koer ikkagi veterinaaril üle vaadata, et saaksite olla täiesti kindel, et see olukord kuidagi koerale ebamugav või kahjulik ei ole.

Mõelge ka see läbi, kas koer on saanud regulaarselt ussirohtu? Teoreetiliselt on võimalik, et olukord on tingitud parasiitidest. Igal juhul soovitan minna koeraga arsti juurde, sest mure on olnud pikka aega ja ise üle ei lähe. Siis saab koera põhjalikult üle vaadata ja teate, mida edasi ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles