Varesed tõid neid aidanud mehele üllatava kingituse

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Entusiastlik linnusõber Stuart Dahlquist on aastaid oma aias elavatele varestele toitu jätnud, et nende tegemisi vaadelda. Küll aga poleks mees ealeski oodanud, et ta ükskord kingituse vastu saab. 

Seattle'is elav Dahlquist selgitas veebilehele The Dodo, et tema esimene kokkupuude varestega oli siis, kui linnupaari kaks poega pesast välja potsatasid. Vaatamata vanalindude ärevusele õnnestus mehel pojad tagasi puu otsa sättida ja sellest päevast peale on ta oma sulistele sõpradele regulaarselt toitu jätnud. 

Tundus, et varesed panid Dahlquisti lahkust tähele, sest ühel hommikul avastas mees puu alt männioksakese, mille külge oli sätitud metallpurgi kinnitusklõps. Kingitus oli jäetud samasse kohta, kuhu Dahlquist alati süüa pani ning järgmisel päeval ilmus välja veel teinegi samasugune oks. 

«Ma ei suuda seda uskuda — see pole mitte ainult väga lahke, see on ka kunstiteos,» muljetas Dahlquist sotsiaalmeedias. Tema tehtud fotot on jagatud tuhandeid kordi. Mehe sõnul hoiab ta varestega jätkuvalt sõprussuhteid ning plaanib okste kujutise tätoveerida lasta, et südantsoojendav mälestus talletada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles