Põgenenud kuningpüüton hoidis kortermaja rahvast ärevil

lemmik.postimees.ee
Copy
Kuningpüüton. Foto on illustratiivne
Kuningpüüton. Foto on illustratiivne Foto: Kristjan Teedema

Möödunud nädalal sai mupo korrapidaja tavatu kõne – ühest Põhja-Tallinna kortermajast oli kaduma läinud emane kuningpüüton. 

Kahte madu pidava naise juurest läks üks roomaja kaduma pärast järjekordset söögikorda, kui omanik terraariumi väljapääsu korralikult ei sulgenud. Loomulikult oli terve elumaja suures ärevuses. Paanika kestis seitse tundi, kuni omanik lõpuks püütoni voodi alt, rulli keeratud vaiba seest leidis.  

Kuigi roomaja leiti üles, ei ole majaelanikud veel šokist toibunud ning palusid mupolt kontrollida madude pidamistingimusi. Lisaks kahele maole on majapidamises ka kolm koera.

Põhja-Tallinna piirkonnapeainspektor Pavel Boitsov kommenteeris, et tema hinnangul pole madude omanik juhtumi tõsidusest siiani aru saanud. «Naise sõnul on tegemist alles väikese, neljakuuse ja vaevalt meetri pikkuse roomajaga, kes on vaikne, armas ja kes televiisori vaatamise ajal end õrnalt ümber perenaise käte kerib. Omaniku jutu järgi on püütoni nahk siidjas ja rahustav,» rääkis Boitsov. Mis puutub aga majaelanikesse, siis pidavat naine juhtunut provokatsiooniks ja kättemaksuks mingite varasemate konfliktide pärast. «Naine on imestunud, miks majaelanikud üldse sellise asjakese pärast mupole helistasid,» vahendas inspektor.

Igaks juhuks uuris peainspektor asja ka kogenud mao-omanikult, kes arvas, et neljakuune kuningpüüton on kindlasti pikem kui meeter. Mis puudutab aga ohtu naabritele, siis ujuda see roomaja ei oska ning hirm, et ta kanalisatsioonitorude kaudu naabri WC-potti satub, ei ole tõenäoline. Küll aga on ta osav ronija ning ventilatsiooniavasse sattumise korral võib ta naabreid ehmatama pääseda küll.

Asja menetlemine anti üle veterinaar- ja toiduametile, kes lähiajal kohapeal olukorraga tutvub. Mupo paneb veel südamele, et roomaja kadumise korral tuleks helistada hädaabinumbril 112. «Meil on muidugi hea meel, et esimesena valitakse meie abitelefoni number, aga ohtlikumas ja kiiret reageerimist vajavas olukorras on siiski õige valida hädaabinumber 112.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles