Galerii ⟩ Eesti ja naaberriikide pommikoerad panid oma teravad ninad proovile

lemmik.postimees.ee
Copy

Esmaspäeval algas neli päeva kestnud sõjaväepolitsei poolt korraldatav rahvusvaheline pommikoerte treeningnädal, kus nii koerajuhid kui nende neljajalgsed paarilised harjutasid erinevate lõhkeainete leidmist ja jagasid omavahel tööks vajalikke teadmisi ja oskusi.

«Nelja päeva jooksul said koerajuhid harjutada erinevaid otsinguid erinevates kaitseväe keskkondades nagu näiteks laeval «Tasuja», logistikaladudes ning maismaasõidukites, kus koertel tuleb sinna ära peidetud lõhkeaine üles leida. Samuti oli neil võimalus viia läbi otsingud Elroni rongidepoos,» ütles sõjaväepolitseinik seersant Erlich Vahter lisades, et kogu treeningnädala eesmärk oli pakkuda koostööpartneritele võimalust omandada värskeid teadmisi ja kogemusi uutes ning mitmekesistes keskkondades, mille jooksul oli koertel võimalik tutvuda ka uute lõhkeainetega.

Seersant Vahter kinnitas, et kõik koerad ja koerajuhid said neile püstitatud ülesannetega suurepäraselt hakkama ja on sõjaväepolitsei poolt pakutud võimaluse eest äärmiselt tänulikud.

Treeningnädalal osalesid Soome- ja Läti sõjaväepolitsei, Leedu piirivalve ja Eesti Päästeameti demineerimiskeskuse koerajuhid, kes kõik – nii koerajuhid kui nende neljajalgsed paarilised - on kogemustega teenistujad ja kelle igapäevatöö tõhusamaks muutmiseks on vajalikud erinevad koolitused, sealhulgas ka välismaised. Mitmed neist on osalenud ka korduvalt välismissioonidel.

Sõjaväepolitsei viis treeningnädalat läbi erinevatele asutustele nii Eestis kui välisriikides, et hoida kõrgel tasemel koostööd terrorismi ja ebaseadusliku lõhkaine käitlemise tõkestamiseks.

Sõjaväepolitsei on kaitseväe struktuuriüksus, mille põhiülesanneteks on korra ja distsipliini järelevalve, kriminaal- ja distsiplinaarsüütegude menetlemine ja seaduses määratud isikute kaitse nii Eestis kui välismaal. Lisaks teostab sõjaväepolitsei liiklusjärelevalvet kaitseväe sõidukite üle, eskordib ja julgestab kaitseväe sh liitlaste kolonnide liikumist ning tagab kõrgendatud ohu korral kaitseväe kriitilise tähtsusega ressursi kaitset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles