Fotod ⟩ Varesepoja kasvatamine nõuab sundtoitmist ja linnuga tööl käimist

lemmik.postimees.ee
Copy

Ühel maikuu päeval leiti Tallinnast Tuvi pargist maas lebamas üks väeti varesepoeg. Linnupoja kõrval oli tema pesakaaslane, kes oli kahjuks juba hinge heitnud.

Varesepoja võttis enda hoole alla Eesti Metsloomaühingu vabatahtlik Karina. Uude koju saabudes oli linnupoeg väga apaatne ja istus ainult nurgas, Karina andis talle meevett ja pidi teda sundtoitma.

Peagi hakkas varese jõud tagasi tulema ja et lindu iga kolme tunni tagant toita, hakkas Karina teda tööle kaasa võtma. Kui lind enam nii tihedat toitmist ei vajanud, sai ta tööl käimisest priiks ja Karina käis talle päevase puhkepausi ajal lõunasööki andmas.

Aja möödudes sirgus abitust varesepojast ilus noor lind. Ta veetis oma päevad rõdul suures puuris askeldades ja köitis ühe suure varese tähelepanu, kes hakkas tal külas käima ja rõdu kõrval asuva puu peal istudes temaga suhtlema.

Kui vares oli juba piisavalt suur ja puur hakkas tema jaoks kitsaks jääma, kolis lind edasi Metsloomaühingu Järvamaa piirkonnajuhi Virge Võsujala juurde, kus ta hakkas elama õues olevas puuris ja koos teiste varestega täiskasvanueluks valmistuma. Tänaseks on vares vabastatud ja elab loodetavasti täisväärtuslikku vareseelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles