Järjekordne kutsikavabriku kasvandik võitleb oma elu eest

lemmik.postimees.ee
Copy
Kutsikavabriku kasvandik võitleb kliiinkus elu eest
Kutsikavabriku kasvandik võitleb kliiinkus elu eest Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Tallinna Loomade Kiirabi Kliinikus võitleb oma elu eest parasiite täis ja parvoviirust põdev pisike koerakutsikas, kes soetati odavalt läbi kuulutusteportaali. 

«Selle pisikese karvapalli elu algus on samasugune nagu sadadel ja sadadel teistel kutsikavabrikute kasvandikel,» kirjutas Eestimaa Loomakaitse Liit (ELL) Facebookis. «Nädala eest otsustas pere soetada endale pisikese koerakutsika. Kuna tõupuhta koera ostmiseks raha polnud ja pere arvestas, et kutsikast võibki kasvada mitte päris yorkie, siis leiti koerakutsikas Okidoki kuulutusteportaalist.»

Kutsika eest küsitud 260 eurot makstud, võtsid ostjad koera kaasa ja rõõmu oli palju. See, et looma ostes oli petta saadud, ei tulnud kohe mõttessegi. Seda vaatamata sellele, et kutsikas lehkas, nagu oleks omaenese väljaheidete seest tulnud. Koju jõudes pesti koerake puhtaks ja ilus elu koos uue sõbraga oleks võinud alata.

Kuna perel tõupuhta koera jaoks raha polnud, osteti kutsikas kuulutusteportaalist Okidoki.
Kuna perel tõupuhta koera jaoks raha polnud, osteti kutsikas kuulutusteportaalist Okidoki. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Kahjuks osutus rõõm ainult paaripäevaseks. Koerake tundus kohe kuidagi imelik, kuid see käitumine pandi uues kodus harjumise arvele. Kolme päeva eest keeldus kutsikas toidust ja veest, lamas ainult oma pesakeses. Hiljem lisandus oksendamine, kõhulahtisus ja imelik hingamine. Pere sai aru, et kutsikas pole terve ja mindi arstile.

Täna jõudiski pisike, äsja kahekuuseks saanud koeralaps loomade kiirabi kliinikusse. Tema seisund oli väga halb — kliinikus tuvastati, et koer on täis parasiite ning põeb eluohtlikku parvoviirust.

Koera raviarveteks minev summa võib ulatuda tuhande euroni. Et perel niivõrd suurt rahasummat kusagilt võtta polnud, loovutasid nad koera Loomakaitse Liidule. «Praegu võitleme pisikese koeralapse elu eest ja loodame, et sel korral ei võida hoolimatus, ükskõiksus, rahaahnus, kurjus, rumalus ja naiivsus,» nentisid loomakaitsjad.

ELL palub suure südamega inimeste abi, et koerake ellu jääks ja tema raviarved tasutud saaksid. Pisike elu ei tohi lõppeda enne, kui alata jõudis.

Kui soovid aidata, saad seda teha pangaülekandega:

Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank)

EE441010220252652225 (SEB)

Selgitus: «Yorki»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles