Dramaatiline päästemissioon Lasnamäel: kassipoja püüdmiseks tuli riided seljast visata

lemmik.postimees.ee
Copy
Kassipoeg on nüüdseks leidnud hoiukodu
Kassipoeg on nüüdseks leidnud hoiukodu Foto: MTÜ Cats Help

Möödunud reede hommik algas Tallinnas tegutseva MTÜ Cats Help vabatahtlikule üsnagi sündmusterohkelt: koostöös päästeametiga tuli kinni püüda kassipoeg, kelle kättesaamise nimel pidi üks osaline end poolpaljaks võtma.

MTÜ Cats Help liikme Liivi Kassihhini sõnul leidis kassi hommikusel jalutuskäigul olnud vabatahtlik, kes pisikese hiirekuninga kisa kuulis. Tükk aega tuli häälitsejat otsida: üle said vaadatud rõdud ja aiaaugud, kuid lõpuks oli selge, et kisa tuleb ühe pargitud auto kapotikaane alt. Kiisulaps oli auto mootori vahele pugenud.

Et omavoliliselt võõra auto kallale minna ei tohi, kutsus vabatahtlik kohale päästeameti. Kümme minutit hiljem saabusid päästjad ning et selleks ajaks oli välja ilmunud ka auto omanik, tehti kapotialune üheskoos lahti. Mootori juures istus tõepoolest kassipoeg, kes juhtunust niivõrd ehmus, et hetkega välja hüppas ja kiirelt jooksu pani. Kuna auto oli pargitud tiheda liiklusega tee äärde, oli vaid aja küsimus, mil kassipoeg mõne mööduva masina rataste all lõpetab. Seetõttu oli tema kinnipüüdmine ainus lahendus. 

«Päästeameti mehed olid olukorra kõrgusel ja nad kõik aitasid kaasa, et liiklust maha rahustada, sest oli näha, et kassipoeg on paanikas ja jookseb ühest kohast teise,» kirjeldas Liivi Kassihhin. «Lõpuks pani kassititt jooksu teise tänava poole. Meie vabatahtlikul polnudki muud teha, kui jalad selga võtta ja paanikas kassile üle aedade hüpates ja läbi prügihunnikute joostes järele kihutada.»

Oma abi oli pakkuma tulnud ka kassipoja leidnud vabatahtliku elukaaslane, kelle kiire tegutsemine lõpuks looma kinni nabida aitas. Kiiruga kodus vaid dressipluusi selga visanud mees võttis selle taas ära, ajas kassipoja nurka ja viskas kehakatte loomale peale. Seejärel õnnestus loomake puuri pista ja arsti juurde viia. Nüüdseks on ta endale leidnud ka hoiukodu, kus kosuda ja uut omanikku oodata. 

«Kes teab, mis oleks juhtunud, kui omanik oleks auto käima pannud,» nentis  Kassihhin. «Sellepärast tuletame meelde — palun kontrolli oma autot enne sõitma hakkamist alati!» Nüüd ei jää üle muud, kui armsale kiisukesele uus omanik leida. Kui tunned, et see võiksid olla just sina, võta MTÜga Cats Help ühendust aadressil catshelpmtu@gmail.com ja paku talle kodu! 

Kui soovid vabatahtlike toel tegutsevat ühingut toetada, saad seda teha pangaülekandega:

MTÜ CATS HELP

EE742200221071322431

Märksõna: kassidele

Kui tahad annetuse eest aga midagi ilusat vastu saada, liitu MTÜ loodud heategevusliku müügikeskkonnaga SIIN ja tee oma panus mõnel oksjonil, mille tulu läheb loomade heaks. Müügiks on erinevad käsitööesemed, kunst ja ehted ning muudki huvitavat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles