Hea teada: viis põhjust, miks omale mitte kassi võtta

lemmik.postimees.ee
Copy
Mõni kass ei suuda pahandustest eemale hoida
Mõni kass ei suuda pahandustest eemale hoida Foto: Shutterstock

Lemmiklooma pidamine on paljude jaoks ilus unistus, kuid reaalsus on tihtipeale palju karmim ning uisapäisa looma võtta ei tasu. Portaal Limon vahendab viit põhjust, miks kassi pidamine igaühele ei sobi. 

Allergiad

Loomulikult pole igaüks allergiline ning kui allergia ka esineb, ei pruugi see olla kasside põhjustatud. Küll aga tasuks enne kassi võtmist teha allergiatest teha ka neil, kes kassidega varem pikema aja vältel kokku puutunud ei ole. Alati ei piisa põgusast kohtumisest, et allergia välja lööks! Kurb oleks avastada, et sul või mõnel sinu pereliikmel on kassiallergia ning vastsaabunud lemmik tuleb taas ära anda. 

Haigused

Kuigi risk pole suur, võivad kassid ka inimestele haigusi edasi anda. Eriti vastuvõtlikud on nõrgema immuunsüsteemiga inimesed, näiteks eakad ning keemiaravil käijad. Kõige tavalisemad kassidelt edasi kanduvad haigused ja parasiidid on kassikriimustustõbi, paelussid, solkmed ja toksoplasmoos. 

Asjade rikkumine

Ka kõige paremini kasvatatud kassid teevad mõnikord pahandust. Mõnele meeldib liivakasti asemel pissida toanurka, teine aga kasutab uhiuut uhket diivanit kraapimispostina. Lisa sinna juurde laudadelt ja riiulitelt maha lükatud asjad ning pottidest välja katkutud taimed. Kas oled selleks kõigeks valmis? 

Vastutus

Lemmiklooma võtmine toob kaasa vastutuse tema eest kogu tema elu hoolitseda. Sa pead kassi liivakasti puhastama, temaga mängima, teda toitma ja talle häid elutingimusi pakkuma. Igaüks sellega toime ei tule.

Unetud ööd

Kassid on teadagi ööloomad ning see, et sul on vaja hommikul vara ärgata, ei kõiguta teda karvavõrdki. Seega pead olema valmis selleks, et su lemmik tahab keset ööd mängida, otsustab mööda tube ringi joosta, nõuab süüa või leiab, et nüüd on paras aeg õue minna. Seega mõtle hoolikalt, kas see sulle sobib — lemmikloom peaks olema kaaslane eluks, mitte aksessuaar, kes esimeste ebameeldivuste ilmnemisel varjupaika jäetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles