Šokeerivad fotod: rahahädas loomaaias on lõvidest alles luu ja nahk

lemmik.postimees.ee
Copy

Maailma loomasõbrad annavad sotsiaalmeedias hoogu kampaaniale, mille eesmärk on piinarikkast lõpust päästa lõvid, kes Sudaani pealinna Hartumi loomaaias on nälga suremas.

Häirivad fotod Al-Qureshi loomaaiast näitavad lõvisid, kellest on alles vaid luu ja nahk ning kelle kehal on haavandid. Loomaaed vireleb rahapuuduses ja juhtkond ei suuda loomadele muretseda toitu ega ravimeid. 

Hartumi elanik Osman Salih, kes kampaania algatas, nentis, et lõvide nägemine oli ääretult šokeeriv ning ta kutsub nii inimesi kui ka erinevaid organisatsioone üles loomade päästmist toetama, et nad paremasse keskkonda viidaks. Sel esmaspäeval teatas Salih, et üks lõvidest on hukkunud, sest tema viletsat olukorda ei suudetud piisavalt kiiresti parandada.

Kampaania on saanud rahvusvahelist vastukaja ning loomade tarbeks on saadetud abivahendeid. Loomaaia juhataja Essamelddine Hajjar sõnas uudisteagentuurile AFP, et toitu pole tihtipeale saadaval ning kuna loomaaed saab annetusi harva, siis püüavad sealsed töötajad võimaluse korral loomade söögi eest ise maksta. 

Eelmise nädala lõpus saabus loomaaeda hulk värsket liha ning juhtkond jõudis kokkuleppele tapamajadega, kust samuti loomasööta saada. Abikäe ulatas ka rahvusvaheline loomakaitseorganisatsioon Four Paws, mille liikmed abistavad Al-Qureshit ja käivad läbi ka teised Sudaani loomaaiad, et sealne olukord üle vaadata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles