Koer leidis maani maha põlenud maja rusudest lemmiklelu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
OJ ja tema mänguasi
OJ ja tema mänguasi Foto: Twitter/WeRateDogs

Austraaliat laastavates põlengutes on spetsialistide hinnangul hukkunud vähemalt miljard looma, kuid leegid on hävitanud ka arvukalt elumaju. Oma kodu kaotas ka perekond Zagami, mille liikmed aga õnnetust olukorrast väikese valguskiire leidsid.

Kui Zagamid oma Wairewas asuvasse koju naasid, leidsid nad eest täieliku hävingu ja maani maha põlenud maja. «See oli kohutav, me kaotasime ühe hetkega kogu oma vara,» sõnas perepea Matt Zagami telekanalile ABC Gippsland. «Meie farm, meie kodumaja.. kõik on läinud.»

Matt Zagami sõnad ei osutunud aga täielikult tõeseks, sest rusude vahelt ilmus välja ühele pereliikmele vägagi armas asi — perekoer OJ leidis ringi vaadates üles oma lemmiklelu. Kuigi pehme mänguasi oli räpakas ja tahmane, ei suutnud kuldne retriiver oma rõõmu varjata. Veelgi suurema üllatusena avastati, et leekidest oli puutumata ka pereema Katie pulmakleit. 

Kuigi mänguasi ja kleit tõid nukrasse olukorda veidike rõõmu, on Zagamidel juhtunuga raske leppida. «Iga päev peame me mõtlema kõigele sellele, mille kaotasime ning meil on raske selle hävinguga silmitsi seista,» nentis Matt Zagami, kelle kodu oli üks 11-st, mis Wairewas hävis. Kohalikud elanikud on aga käed külge löönud, et põlenud krundid puhtaks teha ja omasid raskel hetkel toetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles