Armastatud lõvipaari õnnetu lõpp: üht looma tabas haigus, teine hukkus traagiliselt

lemmik.postimees.ee
Copy
Üks lõvidest hukkus, teine eutaneeriti
Üks lõvidest hukkus, teine eutaneeriti Foto: Brookfield Zoo / Facebook

Chicagos tegutsevat Brookfieldi loomaaeda on tabanud üks kaotus teise järel – jaanuari alguses pandi magama isalõvi Zenda, tema kaaslane hukkus 11 päeva hiljem traagiliselt. 

«Uus aasta on meie jaoks alanud kurva noodiga,» seisis Brookfieldi loomaaia avaldatud pressiteates. «Peame teatama, et meie isalõvi Zenda ja emalõvi Isis, kes oleksid sel aastal saanud 14- ja 15-aastaseks, on siitilmast lahkunud.» 

Loomaaia teatel surid üksteisele jäägitult pühendunud lõvid väikese vahega: Zenda eutaneeriti 2. jaanuaril, Isis hukkus õnnetult 13. jaanuaril. Juba enne jõulupühi märkasid talitajad, et Zendal oli raskusi seismise ja kõndimisega. Vaatamata veterinaarsele abile looma seisund ei paranenud ning loomaaia juhtkond võttis vastu otsuse tema piinad lõpetada. 

Zenda ja Isis.
Zenda ja Isis. Foto: Brookfield Zoo / Facebook

Mis aga Isisega täpselt juhtus, ei ole teada. 13. jaanuari hommikul oli temaga kõik korras, kuid vaid pool tundi hiljem avastati emalõvi aedikus oleva kraavi põhjast. Kuigi Isis oli leidmise hetkel veel elus, olid tema vigastused niivõrd rasked, et looma elu päästa ei õnnestunud. 

Brookfieldi loomaaia juhtkonda kuuluv Bill Ziegler nentis, et Zenda lahkumisest polnud veel üle saada jõutud ning Isise hukkumine tuli kõigile loomaaia töötajatele suure šokina. Kuigi Isis oli lõvi kohta üpriski eakas, oli ta Ziegleri sõnul väga heas vormis ning kuidas õnnetus juhtuda sai, ei osanud ta öelda — lõviaedik on suurte muutusteta avatud olnud 1939. aastast ning seni pole loomade seas ühtegi vigastust esinenud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles