Kvaliteetne toit annab lemmikule pikema ja tervema eluea

Copy
Foto: Shutterstock

Tasakaalustatud ja kvaliteetne toit on oluline osa mitte vaid inimese heast tervisest, aga ka koerte ja kasside omast. Enda toidulauaga võrdväärselt peaks jälgima ka seda, mis maandub sinu neljajalgse lemmiku toidukausis.

Millal viimati sina oma lemmiku toidu sisaldusse süvenesid? Kvaliteetne krõbusk pakub koerale või kassile täiskõhutunde ja varustab looma vajalike mineraalidega. Vähemalt pool looma päevasest toidukorrast oleks valgud, veerandi peaks moodustama rasvad. Kui toidu sisalduse vahekord või toidu protsjonid on paigast, võib see tekitada loomal ülekaalu. Ülekaal aga, nagu inimestelgi, viib mitmete teiste tõsiste terviseprobleemideni – ülekaal on lisaraskuseks luudele ja liigestele, koormab südant ja teisi organeid. Jälgi toidupakil olevaid juhiseid, need aitavad välja arvutada just sinu loomale vajaliku päevase toidukoguse. Pane tähele, et andes loomale juurde kodutoitu, peaks krõbuskite osakaalu vähendama.

Inimestele meeldib loomadele maiuseid anda. Maius kui selline on tegelikult inimeste psühholoogiline vajadus, mitte loomade oma. Loomad ei oska maiusest puudust tunda. Eriti ohtlik on see juhul, kui inimese jaoks seostub “maius” millegi magusa või rammusaga. Suur osa inimeste maiusest on loomadele kahjulikud, mõned lausa ohtlikud. Kindlasti ei tasu anda loomadele midagi suhkrurikast, koerte puhul võib šokolaad ka saatuslikuks saada. Kui siiski soovid oma neljajalgset sõpra motiveerida või premeerida, osta selleks spetsiaalseid loomadele mõeldud maiuseid. Nende valiku nii koertele kui kassidele leiab PetCity loomapoodidest.

Kvaliteetne toit mõjub loomadele nagu inimestele – annab vajalikku energiat ja toitaineid organismi tööks ega tekita tervisemuresid. Uue toidu valikul katseta esmalt nädal, et näha, kuidas valitud toit just sinu lemmikule sobib. Vajadusel pea nõu teenindajaga, kes oskab selgitada maiuste ja toitude erinevusi. Nii leiad oma koera või kassi organismile sobiva “kütuse” ning saad nautida toredaid hetki terve ja elurõõmsa lemmikuga.

Copy
Tagasi üles