Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Muugal salaküttide püünisesse sattunud metskits leidis piinarikka lõpu

lemmik.postimees.ee
Copy
Metskitse päästa ei õnnestunud
Metskitse päästa ei õnnestunud Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Möödunud reedel sai Eesti Metsloomaühing teate metskitsest, kes oli jäänud Muuga sadama kõrval asuvas metsatukas salaküttide püünisesse. Looma vigastused olid niivõrd rasked, et päästa teda ei õnnestunud. 

Südametud salakütid olid püünised seadnud soolaku lähedale, kus loomad sageli käivad. Taoline lõks on eriti julm, sest puude külge seotud trossidega poob loom end ajapikku ise üles ja sureb piinarikkalt.

Salaküttide poolt üles seatud trosse on vaevu märgata.
Salaküttide poolt üles seatud trosse on vaevu märgata. Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Koos Metsloomaühinguga saabusid kohale Jäägriabi, keskkonnainspektsioon ja politsei, kes tegid pilte ja hindasid olukorda. Jäägriabi spetsialisti hinnangul polnud see kits ainuke omataoline, kes selles püünises oma lõpu oli leidnud. Kuigi esialgu lootis Jäägriabi kitse jalgele aidata ja metsloomaühingule üle anda, siis see osutus võimatuks – vaene loom oli end trossidega nii tugevalt vigastanud, et teda enam kahjuks aidata ei saanud.

Kõigil, kel on salaküttide tegevuse kohta anda vihjeid või kes märkavad metsas kahtlaselt puude külge seotud trosse nagu piltidel, palub Metsloomaühing ühendust võtta politseiga. Selline teguviis on äärmiselt taunitav ning loomale väga piinarikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles