Lugeja küsib: mida teha, kui linnarebane koera jälitab? (2)

lemmik.postimees.ee
Copy
Noored rebased võivad koertele läheneda uudishimust
Noored rebased võivad koertele läheneda uudishimust Foto: Shutterstock

Üha enam metsloomi leiab elukoha inimasustustes, sest peidupaikasid on küllalt ning ka toidu leidmine ei valmista raskusi. Mida aga teha, kui linnarebane hakkab kiusama koeri ja ei taha nende jälitamist kuidagi lõpetada? 

Eesti Metsloomaühingu Järvamaa piirkonnajuhi Virge Võsujala sõnul ei saa rebase motiive küll täielikult ennustada, kuid on vähetõenäoline, et ta koeras saaklooma näeb ning seetõttu murdmist karta ei maksa. Kui hõikumine rebast ei kõiguta, soovitab Võsujalg jalutuskäikudele kaasa võtta puust või plastikust kõristaja, mille vali ja iseloomulik heli ehk paremini mõjub.

Loomapäästegrupi juhatuse liikme Heiki Valneri sõnul on võimalik, et rebased võivad teisi loomi jälitada rumalusest – noorloomad on uudishimulikud ja ei taju, et lõpuks võivad hoopis nemad rünnaku ohvriks sattuda. Loomakaitsja soovitab rebase hirmutamiseks kasutada oksa, millega vehkida või seda äärmisel vajadusel rebase poole visata. Ka tasub tema sõnul silmas pidada, et praegu on levimas koertekatk, mida kannavad ka rebased. Seetõttu tuleb koer kindlasti vaktsineerida ja linnarebastega igasugust kontakti täielikult vältida. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles