Päevakäpp. Kõige kauem turvakodus viibinud Paula: kas ma olen igavesti üksi?

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

Kassitüdruk Paula saabus turvakodu hoole alla koos oma pisikeste poegadega Lasnamäe tänavalt. Keegi ei tea, kui kaua pidi õrna hingega triibik niimoodi tänaval elama ja oma poegi kurjuse eest kaitsma. Teame vaid seda, et tänavaelu kirjutas Paula silmisse oma mustri…

Paula silmist võib lugeda kõike – tõrjutust, ükskõiksust, ängi ja kannatust. Just selline ongi ühe tänavakassi elu. Lõputu võitlus oma elu eest. Sellise elu eest, mis on niivõrd piinav.

Nüüd on Paula turvakodus ning õpib iga päevaga aina rohkem inimest tundma, kuid need silmad… Need silmad on endiselt kurbust täis. Kui väga sooviksime Paula sülle haarata, tema õrna peakest silitada ja öelda, et nüüd on kõik hästi, kuid meie ei ole need õiged… Paula ootab kedagi erilist – päris oma inimest, kes lubaks, et tema ongi nüüd ja igavesti Paulaga koos. Et enam kunagi ei lähe nende teed lahku ning üksteist saab usaldada. Tingimusteta ja alati.

Paula sees on peidus üks hell kassihing. Me näeme seda. Ta vajab lähedust, hoolt ja armastust. Vaja on vaid veidi eneseusku, mida hetkel Paulal napib. Tema arvab, et ta ei ole mitte midagi väärt.

Kui Paula lugu sind puudutas, siis paku kassitüdrukule päriskodu. Paula on turvakodus viibinud juba 2,5 aastat.

Kirjuta oodatakse aadressile info@kassideturvakodu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles