Jõuluks uude perre: joomaurkast päästetud koerakutsikas Jenny otsib kodu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Jenny
Jenny Foto: MTÜ Loomapäästegrupp

Hingemattev hais, konid, tühi taara, kõikjal koera väljaheited. Diivani taha peituv pisike musta värvi koerake Loomapäästegrupi vabatahtlikke arglikult piilumas.

Just selline vaatepilt avanes päästjatele Tartus Puiestee tänaval asuvas korteris Loomapäästegrupi juhatuse Heiki Valneri sõnul.  «Tavaline lugu - peremees viidi haigemajja ja koer jäi maha,» kirjeldas Valner. «Inimesed hakkasid abi otsima, sest ise nad oma jalga sinna «kirbuparadiisi» tõsta ei tahtnud.»

Kui kaua Jennifer, vahel ka Jennyks kutsutav kutsa üksi oli, pole täpselt teada ja see pole ka enam oluline. Keegi talle aeg-ajalt toidupoolist ette pani, kuid õues temaga jalutamas ei käidud. Jenny eristus aga tavaliselt joomaurgastest leitavatest koertest-kassidest selle poolest, et oli absoluutselt välisparasiidivaba ning tema karv oli puhas, nagu oleks koer äsja vannist tulnud. 

Igaks juhuks tehti Jennyle siiski parasiiditõrje ning naha alla sai ta ka kiibi. Küll aga puudub koeral nüüd koht, kuhu minna ja omanikud, kellele rõõmu tuua. Seetõttu otsibki Loomapäästegrupp talle nüüd omanikku, kelle kanda jääb ka kohustus Jenny steriliseerida. 

Grupi vabatahtlik Angelina, kes Jennyga peamiselt tegeleb, kirjeldab oma hoolealust järgmiselt:

«Sõbralik teiste koertega. Kassidega ka normaalne, tunneb huvi, aga ei hammusta. Sobiks lapsega perre. Inimest väga veel ei usalda, aga kui sülle saab, siis maha enam ei taha. Kiindub täiega ja seega pole hea, kui ta kauaks minu kätte jääb. Üldiselt jube nunnu, kõnnib sabas nagu vari ja ka rihma otsas jalutab ilusti. Vanust 7-8 kuud nagu omanik ütles.»

Kui sina tahad endale veel sel aastal koju truud sõpra, võta Loomapäästegrupiga ühendust numbril 1414 või help@animalrescue.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles